Companii

Inovatie deschisa prin crowdsourcing

11/02/2016 2 min read

Inovatie deschisa prin crowdsourcing

Reading Time: 2 minute

Bayer isi extinde conceptul de inovatie deschisa printr-o noua initiativa de crowdsourcing, Grants4Indications. Este vorba de un program de finantare pe internet ce promoveaza explorarea unor noi indicatii, cu scopul de a descoperi noi zone terapeutice potentiale pentru compusii Bayer.

Grants4Indications este parte a conceptului global Bayer de inovatie deschisa, care include deja o serie de initiative de crowdsourcing si colaborare de succes, precum CoLaborator, incubatorul de cercetare al Bayer, ce le ofera companiilor tinere din domeniul stiintelor medicale posibilitatea de a le amenaja laboratoarele de cercetare in campusurile de cercetare ale diviziei de produse farmaceutice Bayer din San Francisco si Berlin.

De asemenea, Bayer si American Association for Cancer Research (AACR – Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului) au anuntat recent initierea AACR-Bayer Innovation and Discovery Grants „Burselor de Finantare AACR-Bayer Innovation and Discovery. Acest program va promova principiile cheie ale initiativei Bayer Grants4Targets, cu accent pe ramura oncologiei: furnizarea unor noi optiuni de tratament pentru tipurile de cancer cu nevoi medicale inca neacoperite, incurajarea inovatiei si a transpunerii ideilor din cercetarea de baza la noi medicamente si, nu in ultimul rand, promovarea colaborarii intre grupurile academice si industria farmaceutica.

Grants4Targets a fost lansat in anul 2009 si este prima initiativa Bayer de crowdsourcing.

O alta initiativa Bayer este Grants4Apps, lansata in 2013 ca program de crowdsourcing. Aceasta le ofera antreprenorilor si companiilor nou-infiintate sprijinul financiar necesar pentru proiectele lor software, hardware si de tehnologie, menite sa contribuie la imbunatatirea rezultatelor medicale sau a proceselor farmaceutice. Programul de crowdsourcing a fost extins cu ajutorul Acceleratorului, ca model nou de inovatie deschisa in domeniul sanatatii digitale, in anul 2014. Acceleratorul Grants4Apps asigura spatiu de birouri dedicat pentru 5 companii nou infiintate din domeniul sanatatii digitale, alaturi de concepte de solutii tehnologice inovatoare la probleme de sanatate, la sediul din Berlin al diviziei de produse farmaceutice a companiei, pentru a le sustine in dezvoltarea pe mai departe a proiectelor si modelelor lor de afaceri. Fiecare companie nou infiintata va primi sprijin financiar in valoare de pana la 50.000 de euro, avand posibilitatea de a ramane in incinta Grants4Apps Accelerator timp de aproximativ 100 de zile. In acest interval, Bayer ofera manageri cu experienta ca formatori pentru companiile nou infiintate, pe langa pregatirea intensiva asigurata de antreprenori externi. In plus, Bayer a deschis un ”Spatiu de colaborare Grants4Apps” la sediul de birouri din Barcelona, Spania, al companiei, care poate gazdui pana la cinci companii nou infiintate din domeniul sanatatii digitale.

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă