Lifestyle Stiri

Alexandru Tomescu, intr-un nou Turneu Stradivarius

21 apr. 2015 2 min

Alexandru Tomescu, intr-un nou Turneu Stradivarius

Reading Time: 2 minute

Un om. O vioara. Aceste doua coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar cand Omul este Alexandru Tomescu iar vioara este un Stradivarius, se naste un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare si densitate sonora, toate menite sa subjuge publicul aflat in sala.

Alexandru Tomescu sustine un nou Turneu Stradivarius, intitulat „Enescu Experience”, intre 3 mai si 15 iunie. Itinerariu național cuprinde 15 orase din Romania, Chisinau – Republica Moldova si turneul din Franta- Bretagne-Brest, Rennes, Quimper.

Cea de-a VIII a editie a turneului il va avea ca invitat special pe pianistul rus Eduard Kunz iar repertoriul ales va fi dedicat marelui muzician roman George Enescu, de la a carui moarte se implinesc 60 ani. Totodata, Turneul Stradivarius are si o cauza – Salvarea Casei Enescu de la Mihaileni- Botosani si transformarea intr-un centru cultural si muzical internațional.

„Cred ca nicio materie nu e mai maleabila decat sunetul… poti sa il modelezi in mii si mii de variante, sa il colorezi intr-o multitudine de feluri, sa ii dai ce intensitate vrei tu. Vioara m-a ajutat sa cunosc sunetul. Si pentru ca daca ar fi sa ne luam dupa Johann Huizinga, suntem toti niste fiinte care se joaca – si eu inca ma mai joc cu sunetul alaturi de vioara : o prietena draga care mi-a fost mereu alaturi”, spune Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu a castigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii: Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul International „George Enescu”, insa Alexandru a decis sa se reintoarca in Romania si sa contureze divers peisajul manifestarilor artistice autohtone. Este omul care a creat o revoluție in muzica clasica romaneasca.

Programul Turneului International Stradivarius „Enescu Experience”

DataOras
3 maiSinaia
6 maiBacau
7 maiGalati
8 maiOnesti
10 maiIasi
12 maiChisinau
13 maiMihaileni
15 maiSatu Mare
18 maiTargu Mures
20 maiBistrita
23 maiCluj-Napoca
24 maiAlba Iulia
26 maiBucuresti
28 maiCraiova
29 maiBrasov
30 maiBaia Mare
9 iunieParis
10 iunieBretagne

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: