fbpx
Lifestyle Stiri

Alexandru Tomescu, intr-un nou Turneu Stradivarius2 min

21/04/2015 2 min read

author:

Alexandru Tomescu, intr-un nou Turneu Stradivarius2 min

Reading Time: 2 minute

Un om. O vioara. Aceste doua coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar cand Omul este Alexandru Tomescu iar vioara este un Stradivarius, se naste un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare si densitate sonora, toate menite sa subjuge publicul aflat in sala.

Alexandru Tomescu sustine un nou Turneu Stradivarius, intitulat „Enescu Experience”, intre 3 mai si 15 iunie. Itinerariu național cuprinde 15 orase din Romania, Chisinau – Republica Moldova si turneul din Franta- Bretagne-Brest, Rennes, Quimper.

Cea de-a VIII a editie a turneului il va avea ca invitat special pe pianistul rus Eduard Kunz iar repertoriul ales va fi dedicat marelui muzician roman George Enescu, de la a carui moarte se implinesc 60 ani. Totodata, Turneul Stradivarius are si o cauza – Salvarea Casei Enescu de la Mihaileni- Botosani si transformarea intr-un centru cultural si muzical internațional.

„Cred ca nicio materie nu e mai maleabila decat sunetul… poti sa il modelezi in mii si mii de variante, sa il colorezi intr-o multitudine de feluri, sa ii dai ce intensitate vrei tu. Vioara m-a ajutat sa cunosc sunetul. Si pentru ca daca ar fi sa ne luam dupa Johann Huizinga, suntem toti niste fiinte care se joaca – si eu inca ma mai joc cu sunetul alaturi de vioara : o prietena draga care mi-a fost mereu alaturi”, spune Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu a castigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii: Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul International „George Enescu”, insa Alexandru a decis sa se reintoarca in Romania si sa contureze divers peisajul manifestarilor artistice autohtone. Este omul care a creat o revoluție in muzica clasica romaneasca.

Programul Turneului International Stradivarius „Enescu Experience”

Data Oras
3 mai Sinaia
6 mai Bacau
7 mai Galati
8 mai Onesti
10 mai Iasi
12 mai Chisinau
13 mai Mihaileni
15 mai Satu Mare
18 mai Targu Mures
20 mai Bistrita
23 mai Cluj-Napoca
24 mai Alba Iulia
26 mai Bucuresti
28 mai Craiova
29 mai Brasov
30 mai Baia Mare
9 iunie Paris
10 iunie Bretagne

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *