Business Stiri Tech

Giganții din tehnologie se unesc pentru a produce echipamente medicale cu imprimante 3D

mart. 25, 2020 < 1 min

Giganții din tehnologie se unesc pentru a produce echipamente medicale cu imprimante 3D

Reading Time: < 1 minut

HP și comunitatea sa globală de producători din domeniul digital și-au mobilizat echipele de imprimare 3D, tehnologiile, expertiza și capacitatea de producție pentru a livra componente esențiale în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Peste 1000 de piese realizate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D au fost deja livrate spitalelor locale din California. Centrele de cercetare și dezvoltare 3D ale companiei HP din Barcelona (​​Spania), Corvallis (SUA), San Diego (SUA) și Vancouver (SUA) colaborează cu parteneri din întreaga lume într-un efort coordonat de creștere a capacității de producție. Primele aplicații care sunt deja validate și finalizate pentru producție industrială includ măști, viziere, benzi de ajustare măști, teste de recoltare nazală, mânere de deschidere a ușilor fără contactul cu mâna și piese pentru aparate de respirat. 

Mai multe aplicații, printre care și cele de mai jos, sunt în faza de testare și validare, iar producția acestora urmează să înceapă curând: Ventilator (piese imprimate 3D pentru sacul Ambu, care este proiectat pentru a fi utilizat ca ventilator de urgență pe termen scurt în cazul pacienților cu COVID-19. Acest design simplificat permite folosirea unui dispozitiv robust și mai puțin complex, facilitând producția și asamblarea rapidă);  Măști FFP3( Un echipament de protecție eficient este necesar furnizorilor de servicii medicale pentru a trata volumul preconizat al pacienților cu COVID-19. HP validează mai multe tipuri de măști pentru a fi folosite în spitale și se așteaptă ca acestea să fie disponibile în curând).

HP și partenerii săi vor pune la dispoziție, gratuit, toate fișierele modelelor validate pentru piesele care nu necesită asamblare complexă. Acestea pot fi descărcate de aici.

Designerii 3D și cei care inovează în acest domeniu și doresc să se alăture luptei împotriva COVID-19 pot propune noi aplicații și idei aici

Foto: © Patrick Daxenbichler | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: