Finanțe Stiri

Alina Andreescu, noul director General al BRD Pensii

19 feb. 2019 2 min

Alina Andreescu, noul director General al BRD Pensii

Reading Time: 2 minute

Alina AndreescuAlina Andreescu a fost autorizată în funcţia de Director General al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (BRD Pensii) începând cu 15 februarie. Ea o înlocuieşte pe Rozaura Stănescu, care s-a retras de curând din activitatea profesională și s-a dedicat planurilor personale.

Noul Director General al BRD Pensii are o experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar.  S-a alăturat BRD Pensii cu 10 ani în urmă.  Orientarea spre rezultate, calitatea și eficiența activității desfășurate, alături de rolurile profesionale variate asumate cu succes au propulsat-o spre poziții de management începând cu anul 2009, arată compania, într-un comunicat de presă.

Anterior poziției actuale, Alina Andreescu a fost Director Executiv al BRD Pensii în perioada mai 2014 – februarie 2019. Din acest rol a condus proiecte inovatoare în zona de operațiuni și avut rezultate excelente în inițiative de management al riscului.

“Este o reală oportunitate să mă implic în luarea deciziilor pentru a aduce valoare celor peste 440.000 de participanți care vor beneficia de pensii private oferite de BRD Pensii. Voi continua să dezvolt strategia companiei și sunt onorată să coordonez o echipă de profesioniști”, a declarat.   

Absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Alina Andreescu a urmat programe de management în cadrul Grupului Société Générale Insurance.

BRD Pensii administrează fonduri de pensii private – pilonul II și pilonul III – pentru peste 440.000 de participanți (conform raportărilor Autorității de Supraveghere Financiară la 31.12.2018). Administratorul reuneşte experienţa şi valorile a două mari companii, lideri în domeniul lor: experienţa bancară a BRD – Groupe Société Générale şi experienţa în pensii şi asigurări de viaţă a Sogecap. Fondurile de pensii administrate de BRD Pensii sunt promovate şi distribuite prin intermediul reţelei BRD – Groupe Société Générale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: