Finanțe Stiri Tech

Alpha Bank oferă identificare biometrică pentru plățile pe internet

16 aug. 2020 < 1 min

Alpha Bank oferă identificare biometrică pentru plățile pe internet

Reading Time: < 1 minut

Aplicația Alpha Pay Online, lansată de Alpha Bank Romania, face plățile online efectuate la comercianții înrolați în 3DSecure mai simple și mai sigure, utilizând tehnologia biometrică.

Noua aplicație deține un standard de securitate avansat și o tehnologie de ultimă generație, ce le va permite utilizatorilor autentificarea biometrică a tranzacțiilor online într-un mod simplu și rapid, utilizând amprenta, recunoașterea facială sau orice alt cod de securitate ce poate fi generat de dispozitiv: parolă, PIN,  model de glisare etc.

Aplicația Alpha Pay Online poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store și are meniul disponibil în limbile română, engleză și franceză. În cadrul aplicației sunt afișate cardurile înrolate în serviciul 3DSecure și istoricul tranzacțiilor autentificate prin intermediul său.

Preferința utilizatorilor de servicii bancare pentru tranzacțiile online este în continuă creștere. Astfel, la nivelul portofoliului Alpha Bank Romania tranzacțiile realizate în mediul online au înregistrat o creștere de 86% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce 1 din 4 dintre clienții băncii au efectuat cel puțin o tranzacție în mediul online.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: