Business Companii Stiri Tech

Alten România raportează o creștere de 5% a cifrei de afaceri

22 oct. 2020 < 1 min

Alten România raportează o creștere de 5% a cifrei de afaceri

Reading Time: < 1 minut

Alten România, subsidiara locală a grupului de origine franceză Alten, companie specializată în consultanță IT și inginerie, a înregistrat o creștere de 5% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului 2020, în comparație cu aceeași perioadă din 2019.

În primele nouă luni ale anului 2020, compania a continuat să își extindă portofoliul de business, adăugând 11 clienți noi, pentru care oferă servicii de consultanță tehnică și inginerie. Prin câștigarea acestor parteneri, portofoliul Alten România ajunge la un număr de aproximativ 100 de companii care activează în cele mai importante industrii, printre care: producție, telecomunicații, bancar, automotive, asigurări, farmaceutic, retail și aeronautic.

“Deși am observat o abordare precaută a clienților noștri, niciun proiect existent nu a fost oprit, dimpotrivă, în unele cazuri, proiectele aflate în implementare au fost accelerate de deschiderea mai mare către digitalizare. Ultimele luni arată chiar că am depășit punctul de inflexiune și, pe măsură ce companiile se adaptează noilor condiții de piață, vedem o revenire a apetitului pentru proiecte, în special în zona de R&D, care pregătește terenul pentru următorii ani”, a declarat Adrian Nicolae (foto), Director Executiv al ALTEN România.

Clienți și specializări

În această perioadă, cei mai dinamici clienți au fost cei din industriile de software, internet și telecom, ALTEN România observând o creștere de 4% a investițiilor acestora în activități de cercetare și dezvoltare (R&D).

Echipa de specialiști Alten România se implică în proiecte de dezvoltare software, analiză de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De altfel, divizia IT&C a companiei cuprinde consultanți specializați în Java, .NET, PHP, C#, C++, Siebel, Cognos, MS BI și Oracle BI, BSCS, în timp ce divizia tehnică are o echipă de consultanți cu specializări în CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL și Autosar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: