Business Companii Tech

Amazon angajează alte 75.000 de persoane

15 apr. 2020 < 1 min

Amazon angajează alte 75.000 de persoane

Reading Time: < 1 minut

Cu o creștere explozivă a comerțului online în perioada de pandemie și (semi)izolare la domiciliu, gigantul Amazon a anunțat că angajează alte 75.000 de persoane, în special la depozite, pentru a face față cererilor. Luna trecută, compania americană și-a mărit personalul cu 100.000 de angajați, din aceleași motive.

Cu toate acestea, compania se confruntă cu o serie de proteste din partea angajaților, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă, mai ales în contextul COVID-19. De altfel, angajați infectați cu coronavirus au fost depistați la mai multe filiale și depozite Amazon din SUA, compania fiind inspectată de autoritățile sanitare. Pentru a face teste rapid angajaților, Amazon a demarat construcția propriului laborator de testare.

De asemenea, salariile au fost mărite din luna martie cu 2,5 dolari/oră, iar angajaților din depozite li s-au furnizat echipamente de protecție. Creșterea salariilor a însemnat până acum 350 de milioane de dolari și alte 150 de milioane de dolari urmând să fie cheltuite în acest scop.

 

 

 

 

 

© Alexey Novikov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: