Management Stiri

Angajamentul angajatorilor

10 mart. 2015 2 min

Angajamentul angajatorilor

Reading Time: 2 minute

1 din 4 angajatori are pe agenda cresterea numarului de angajati in intervalul aprilie – iunie

Angajatorii romani au planuri de angajare optimiste in al doilea trimestru din acest an, dupa cum arata datele studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, dat astazi publicitatii. 26% dintre angajatori intentioneaza sa isi mareasca numarul de angajati in urmatoarele trei luni, 67% nu prevad schimbari si, doar 6% au in vedere o scadere de personal, ceea ce inseamna o Previziune Neta de Angajare de 11%, cea mai puternica din ultimul trimestru al anului 2012.

“Semnele unei activitati de angajare mai intense sunt din ce in ce mai vizibile, atat din imbunatatirea treptata si modesta a Previziunii, pe parcursul ultimelor trimestre, dar si din repartizarea mai echilibrata a optimismului in randul angajatorilor din majoritatea sectoarelor de activitate, a regiunilor sau tipurilor de organizatii”, spune Valentin Petrof, director general al ManpowerGroup Romania. “In cea mai mare parte a regiunilor si sectoarelor de activitate angajatorii se arata nu doar optimisti, ci si mai dinamici, scazand numarul de companii care adopta o atitudine prudenta, de expectativa”, adauga Petrof.

Angajatorii din sectorul Industrie prelucratoare se dovedesc din nou cei mai optimisti. Previziunea Neta de Angajare din sector este de 28%, este cea mai robusta din ultimele 10 trimestre si a crescut cu 12% fata de cea exprimata in primul trimestru al acestui an. Cea mai ampla imbunatatire fata de trimestrul anterior, de 15 puncte procentuale, este raportata insa in sectorul Transport, depozitare si comunicatii, unde Previziunea de 17% este cea mai optimista din primul trimestru al anului 2009 si pana astazi. Oportunitatile pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca se vor multiplica, in mai mica sau mai mare masura, in toate sectoarele de activitate, cu exceptia celui de Energie electrica, gaze, apa, unde angajatorii raporteaza singura previziune negativa din acest trimestru de -8%, valoare cu 8 puncte procentuale mai slaba decat in trimestrul anterior.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: