Finanțe BizRemote by certSIGN Stiri

BizRemote: Allianz-Țiriac permite notificarea daunelor online

16 mart. 2020 3 min

BizRemote: Allianz-Țiriac permite notificarea daunelor online

Reading Time: 3 minute

Soluțiile digitale pentru achiziția de polițe și pentru gestionarea procesului de daună dezvoltate de Allianz-Țiriac se dovedesc foarte utile în această perioadă dificilă, arată reprezentanții asigurătorului.

În contextul răspândirii noului coronavirus COVID-19, Allianz-Țiriac Asigurări a luat măsuri suplimentare pentru a-și ajuta clienții să rămână stăpâni pe situație:

 • facilitarea inspecțiilor de risc la distanţă;
 • facilitarea inspecțiilor de daună la distanţă, în baza transmiterii electronice de către clienți (persoane fizice şi persoane juridice) a documentelor necesare şi fotografiilor avariilor, fără a fi necesară întâlnirea cu un inspector constatator.

           În cazul daunelor auto:

 • nu este necesară deplasarea la un centru de constatare şi interacţiunea directă cu inspectorul constatator. Măsura nu se aplică în caz de daună totală sau furt.

           În cazul daunelor la bunuri:

 • promovarea modalităţii de efectuare a constatării de către clienții persoane fizice (autoconstatare) a daunelor produse bunurilor asigurate.
 • efectuarea constatărilor daunelor la bunuri, prin acordarea de asistenţă la distanţă din partea reprezentanţilor de daune ai Allianz-Țiriac, pentru toţi asiguraţii (persoane fizice şi persoane juridice).
 • măsurile sunt aplicabile în funcţie de severitatea avariilor şi a evaluărilor efectuate de specialiştii de daune, iar clienţii vor primi instrucţiunile adecvate privind modul de instrumentare a daunelor.

          În cazul daunelor de viaţă şi sănătate:

 • Allianz-Țiriac a implementat deja platforme electronice de avizare şi gestionare a daunelor, care sunt deja cunoscute în rândul clienţilor şi partenerilor de afaceri.

Măsurile menţionate sunt doar o parte din acţiunile implementate de Allianz-Țiriac până acum şi au scopul de a proteja sănătatea clienţilor, angajaţilor, colaboratorilor şi partenerilor noştri, prin reducerea la minimum a interacţiunilor şi a deplasărilor în teren.

Marilena Barliga Director Market ManagementComunicare e1584367855771

„Soluțiile digitale pentru achiziția de polițe și pentru gestionarea procesului de daună dezvoltate de Allianz-Țiriac se dovedesc foarte utile în această perioadă dificilă. În același timp, clienții noștri se pot baza pe cei peste 2.500 de consultanți care sunt pregătiți să-i ghideze și să le ofere cele mai bune soluții de asigurare pentru ei și cei dragi prin mijloacele alternative de comunicare – telefon, apel video“, a declarat Marilena Bârliga, Director al Diviziei Market Management şi Comunicare.

În plus, deși majoritatea contractelor de asigurare pentru persoane exclud dintre acoperiri riscurile generate de o boală care debutează în contextul unei pandemii, Allianz-Țiriac a decis să analizeze punctual eventualele situații de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul clienților săi.

Principalele recomandări ale Allianz-Țirac pentru clienții săi:

 • Încurajăm clienții să folosească mijloacele de comunicare electronică și prin telefon cu agenții și consultanții noștri. De asemenea, aceștia au la dispoziție informații despre serviciile Allianz-Ţiriac, prin intermediul website-ului allianztiriac.ro şi al portalului allianzdirect.ro.
 • Clienții pot achiziționa online polițe auto, de locuință și călătorie, pot notifica daune (pentru polițe auto, de locuință, călătorie, sănătate sau viață) și pot plăti primele de asigurare.
 • Aplicația Allianz-Țiriac Mobile permite, pe lângă achiziția de polițe (RCA și călătorie), plata primelor și notificarea daunelor, și vizualizarea polițelor de asigurare și a înștiințărilor de plată scadente, efectuarea de modificări pentru polițele de viață cu componentă investitională (transferuri de unități, redirecționări de prime și plăți suplimentare), vizualizarea situației contului investițional sau modificarea datelor personale.
 • Allianz-Țiriac pune la dispoziţia clienților și serviciul Claims Tracker – o soluție 100% digitală pentru urmărirea modului de soluționare a daunelor Casco pentru persoane fizice.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: