Companii Lifestyle Stiri

Angajatii Rompetrol au plantat 2200 de copaci la Corbu

11 apr. 2016 2 min

Angajatii Rompetrol au plantat 2200 de copaci la Corbu

Reading Time: 2 minute

Angajatii KMG International din sediul din Bucuresti, dar si de pe platforma Petromidia, au derulat, la sfarsitul saptamanii, o actiune de plantare a 2.200 de copaci din speciile salcie si salcioara, in comuna Corbu, judetul Constanta.

“Este responsabilitatea companiei si a angajatilor de a proteja mediul si de a transmite catre generatiile viitoare o cultura a protectiei mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: economica, ecologica si sociala (…) Scopul nostru este de a ne desfasura activitatea in conformitate cu cele mai inalte standarde si de a ne aduce in mod constant contributia la conservarea mediului si dezvoltarea comunitatilor locale prin actiuni responsabile”, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, intr-un comunicat de presa.

La activitatea de voluntariat au participat atat angajati, cat si membri din comunitate, autoritati locale, jurnalisti. Speciile de pomplantate au fost recomandate de autoritatile de mediu, in functie de caracteristicile solului si clima Dobrogei, arata reprezentantii Rompetrol, in comunicat.

„Acordam o atentie deosebita zonelor din vecinatatea platformei Petromidia, situate in aproprierea Marii Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent canalului Midia, precum si a localitatilor Navodari, Corbu si Constanta”, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.

Plantarea de copaci este doar una dintre initiativele dezvoltate de KMG International in Constanta, fiind integrata intr-o colaborare de lunga durata dintre grup si comunitatile locale. Printre proiectele realizate amintim: infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, reabilitarea si dotarea cabinetului stomatologic care deserveste unitatile scolare din orasul Navodari, realizarea unui sistem de iluminat in cadrul Scolii Grigore Moisil Navodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar si multiple actiuni de ecologizare a unor zone degradate.

In cei peste 35 de ani de existenta, rafinaria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie prima, cea mai mare cantitate de petrol prelucrata de o rafinarie romaneasca. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, opereaza rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, fiind si unicul producator de polimeri din tara.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: