fbpx
BizRemote Stiri

Apelul unei directoare de școală: 65 de elevi au nevoie de tablete și acces la internet ca să continue să învețe la distanță3 min

11/05/2020 2 min read

author:

Apelul unei directoare de școală: 65 de elevi au nevoie de tablete și acces la internet ca să continue să învețe la distanță3 min

Reading Time: 2 minute

Directoarea școlii din comuna Pesceana (județul Vâlcea), Cecilia Trașcă, face un apel către companii, operatori de telefonie mobilă și oricine îi poate ajuta pe cei 65 de elevi în clasele primare și gimnaziale să poată continua să învețe la distanță.

Elevii provin din familii cu venituri doar din agricultură sau fără venit, din familii cu mulți copii, monoparentale sau crescuți de bunici, sunt și copii în plasament familial. Însă, spune directoarea școlii, “sunt copii cu foarte mult bun simț și dornici de a-și depăși condiția socială”.

Deși aceasta a reușit cu eforturi să asigure tuturor copiilor posibilitatea de a avea măcar un smartphone, ca să poată primi și trimite mesaje pe WhatsApp și să se conecteze video prin Hangouts Meet, există situații în care un smartphone este împărțit, pe rând, de 2 până la 5 copii, frați din aceeași familie.

“Este destul de dificil în această situație să își parcurgă la timp sarcinile. Tocmai de aceea am încercat să îi aduc pe toți oarecum la un numitor comun și nici nu le-am pretins să fie conectați la o anumită oră pentru a lua legătura cu profesorii și învățătorii lor”, spune Cecilia Trașcă într-un mesaj transmis către Biz.

În actuala situație, apar des probleme legate de spațiul pe care îl au pe unele smartphone-uri depășite, de faptul că diagonala ecranului unora este prea mică și face dificilă transcrierea notițelor și trimiterea temelor, sau se întrerupe conexiunea la internet din cauza consumării traficului de date.

“Am procedat de 6 ori la încărcarea din buzunarul propriu a 6 cartele prepay luna trecuta, iar luna aceasta nu știu câți își vor mai permite să încarce. Am încercat să iau legătura cu reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă și Akta, unicul distribuitor de internet din zonă, în scopul facilitării unor abonamente doar pe perioada suspendării cursurilor la niște prețuri accesibile, dar toți mi-au răspuns că nu au astfel de oferte. Am sugerat acest lucru și reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pentru a transmite ministerului, însă un răspuns întârzie să apară”, se arată în mesajul directoarei.

Școala a aplicat și printr-un program de intervenție europeană CEI – Apel Covid-19, pentru dotarea elevilor cu 65 de tablete, dar încă așteaptă un răspuns, iar fără acces la internet, elevii nu vor mai putea învăța.

“Ne punem toate speranțele în faptul că cineva poate ne aude și ne întinde o mână de ajutor. Desigur că ar fi utile 65 de tablete pentru toți elevii noștri, pentru a nu se mai chinui pe ecranele prea mici ale telefoanelor și pentru a avea fiecare copil acces în permanență la dispozitivul lui. Însă ne-am mulțumi și cu mai puține, doar acolo unde sunt mulți frați sau dispozitivele sunt prea mici sau cu softuri depășite”, spune directoarea Cecilia Trașcă.

Aceasta adaugă că un ajutor important ar putea veni din partea operatorilor de telefonie mobilă, care să pună la dispoziția elevilor și preșcolarilor pachete de internet gratuit în această perioadă.

Dacă doriți să ajutați, puteți scrie pe adresa de email scoalapesceana@yahoo.com sau pe biz@revistabiz.ro pentru detalii.

Foto: © Elena Bessonova | Dreamstime.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *