Companii Stiri

Renault continuă investițiile în România

28/08/2017 3 min read

Renault continuă investițiile în România

Reading Time: 3 minute

Continuăm investițiile în România. Din 1999 până în prezent am investit 2,5 miliarde de euro și continuăm să investim în sistemul industrial și în activitatea noastră, pentru a crește competitivitatea, a declarat Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România, răspunzând unei întrebări adesate de revista Biz.

Yves Caracatzanis a fost prezent la demararea lucrărilor de construcție  pentru Renault Bucharest Connected, viitorul sediu unic al Groupe Renault România, de la Bucureşti.

“Nu este un proiect imobiliar, este un proiect de management. Important este cum lucrezi cu echipa, ce își doresc angajații”, a explicat Yves Caracatzanis, adăugând că Renault Bucharest Connected nu este un proiect ce presupune doar mutarea angajaților într-o clădire nouă, ci unul colaborativ, de wellbeing pentru angajați.

“Renault Bucharest Connected nu este un proiect imobiliar, este un proiect de management. Important este cum lucrezi cu echipa, ce își doresc angajații”, a declarat Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România.

Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România

Reprezentantul Renault a ținut să explice și cum a luat naștere numele Renault Bucharest Connected: “<Bucharest> pentru că suntem mândri să fim în România și <Connected>, pentru că lumea este din ce în ce mai conectată”. Yves Caracatzanis a subliniat faptul că angajații vor avea la dispoziție spații colaborative și vor lucra împreună. De altfel, și numele proiectului aluat naștere ca urmare a propunerilor trimise de angajați.

Viitorul sediu unic Renault Bucharest Connected (RBC) va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar şi de celălalte entităţi ale Grupului Renault România : Centrul Tehnic Titu şi uzinele de la Mioveni,  ceea ce va facilita deplasările angajaţilor la şi de la locul de muncă. Clădirea RBC, P+7,  va fi construită pe o suprafaţă de 47.000 m² (40.000 m² prima clădire şi 7.000 m², a doua clădire) şi este încadrată în Clasa A, respectând normele de calitate de top pentru acest tip de construcţie. RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică. 

Momentul simbolic al începerii construcţiei Renault Bucharest Connected a fost marcat de Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România, Cécile de Guillebon, Global Alliance Facility Director, Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth și de Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 din București.

„Este un moment important astăzi în viaţa Groupe Renault România, pentru că vorbim de viitor. Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaților noştri şi la eficienţa noastră. Totodată, acesta răspunde aşteptărilor colegilor noştri.  La Mioveni avem două uzine şi un hub logistic, modernizate din punct de vedere industrial, la Titu dispunem de un centru tehnic pentru testări de autovehicule, inaugurat în 2010. Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected: 3000 de posturi de lucru la Bucureşti, într-un sediu unic. Echipele noastre, repartizate în prezent în diferite amplasamente din oraș vor continua să lucreze şi mai bine împreună. Pentru lucrul în echipă colegii noştri vor beneficia  de spaţii colaborative prietenoase, în birouri construite şi amenajate la standarde moderne, de acces la formare şi documentare în săli care beneficiază de tehnologii specifice, precum și de un showroom cu vehiculele Grupului Renault. Toate acestea vor contribui la performanţa globală a activităţilor companiei. Acest demers este înscris în strategia Grupului”, a declarat Yves Caracatzanis.

“Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața de clădiri de birouri din România și prima investiție pe care Globalworth o face în vestul Bucureștiului. Sunt încântat că am reușit să realizăm această tranzacție. Din mai multe motive. În primul rând, consolidează poziția noastră de lider pe piața clădirilor de birouri din România. Apoi, Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaș al nostru și este o onoare pentru noi să putem găzdui cea mai mare și influentă corporație din România. Nu în ultimul rând, este o confirmare a strategiei noastre de a investi în clădiri premium, cu standarde superioare de calitate, eficiente energetic și cu o amprentă cât mai redusă asupra mediului”, a adaugat  Dimitris Raptis.

Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. În România, grupul integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului. În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Compania este gestionată de aproximativ 70 de profesioniști, iar portofoliul acesteia cuprinde investiții imobiliare de înaltă calitate situate în România, cu o valoare estimată la 983.3 de milioane de euro la 31 Martie 2017.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă