Stiri Tech

Aplicatia ce combate depresia

22 mai 2015 < 1 min

Aplicatia ce combate depresia

Reading Time: < 1 minut

O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Capitala a conceput o aplicatie smartphone ce vine in sprijinul persoanelor care sufera de depresie sau anxietate. Proiectul elevilor a obtinut primul loc in cadrul competitiei Social Innovation Relay (SIR), organizata de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu NN Romania si Hewlett-Packard (HP).

Echipa si-a propus sa determine utilizatorii sa isi schimbe perceptia si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de Best Buddy si adaptate la profilul fiecarui utilizator. Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone.                          

Utilizatorii vor raspunde la un chestionar construindu-si un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul psihologilor.

Finala internationala a competitiei va implica echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania. De asemenea, elevii vor fi premiati pe scena Ateneului Roman la Gala Investeste in Educatie! – Business Hall of Fame din 27 mai.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: