Stiri Management

Aproape 100.000 de români au căutat online joburi în februarie

24 feb. 2021 2 min

Aproape 100.000 de români au căutat online joburi în februarie

Reading Time: 2 minute

Peste 90.000 de români şi-au căutat joburi în luna februarie pe platforma de recrutare BestJobs. Aceștia au aplicat la peste 511.000 de locuri de muncă expuse pe platformă.

Cele mai multe joburi oferite de angajatori sunt în domeniile IT&C, telecom, vânzări, financiar-contabilitate, inginerie, management şi construcții.

Mai multe joburi disponibile

O creştere semnificativă a locurilor de muncă disponibile s-a înregistrat în luna februarie şi în marketing, transport, distribuţie şi medical&pharma.

La polul opus, cele mai puţine joburi sunt: securitate/armată, servicii de înfrumuseţare, îngrijire vârstnici/copii sau personal de curăţenie, agricultură, educaţie, precum şi turism, unele dintre aceste domenii fiind grav afectate de pandemie.

„Românii sunt implicaţi activ în căutarea unui loc de muncă, astfel că de la începutul anului şi până la această dată au fost create peste 30.000 de CV-uri noi, în timp ce peste 110.000 de CV-uri au fost actualizate, semn că piaţa muncii este într-o continuă mişcare, iar angajaţii caută noi oportunităţi în carieră”, se arată în comunicatul platformei de recrutare.

Unde vor să lucreze românii

Conform unui sondaj derulat de BestJobs în rândul candidaţilor care nu au un loc de muncă în acest moment. Aceştia caută să se angajeze mai ales în domenii precum retail & comerţ (25%), BPO (24%), financiar-contabilitate (15.75%), medical&pharma (14%) şi administraţie publică (13%).

Ce salariu așteaptă românii de la noile joburi

În ceea ce priveşte aşteptările lor salariale – în funcţie de experienţa şi rolul vizat – aproape trei din zece respondenţi care nu au un job în acest moment afirmă că nivelul minim salarial aşteptat este de 2.350 lei net pe lună.

Cei mai mulţi (53%) îşi doresc un venit lunar net cuprins între 2.350 lei şi 4.650 lei. Alţi 12,5% urmăresc un salariu lunar între 4.650 lei şi 6.350 lei. În timp ce 4% vor un salariu cuprins între 6.350 lei şi 8.650 lei.

Ce vor românii de la un job nou

Pe lângă pachetul salarial, candidaţii care nu au în acest moment un job caută o atmosferă de lucru plăcută şi posibilitatea de a lucra mai mult de la birou în acest an.

Acesta este un semn că lipsa interacțiunii umane directe a început să fie tot mai resimțită.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: