Companii CSR Stiri

Ariston donează echipamente de încălzire în valoare de 340.000 lei

27 nov. 2019 2 min

Ariston donează echipamente de încălzire în valoare de 340.000 lei

Reading Time: 2 minute

În contextul în care România se află pe ultimul loc în UE privind accesul populației la apă curentă, Ariston Thermo România preia inițiativa prin campania desfășurată la nivel global, Comfort Challenge. Compania a donat în ultimii doi ani peste 1.000 de echipamente de încălzire a apei către 620 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară.

Pe plan local, campania umanitară Ariston Comfort Challenge se desfășoară de doi an în parteneriat cu Crucea Roșie Română iar în toamna acestui an compania a încheiat un parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont). Împreună au donat echipamente termice cu o valoare totală de piață de aproximativ 340.000 lei.

Doar în 2019 Ariston a oferit 644 de boilere electrice de care beneficiază peste 80.000 de copii și vârstnici din 371 de instituții. În 2018 au fost donate peste 400 de boilere către 250 de școli, cămine de bătrâni și centre medicale, în care se regăseau 32.000 de persoane.

În plus, Ariston a dotat 30 de centre și baze de salvare Salvamont cu centrale termice în condensare și boilere electrice de ultimă generație.

1 din 4 români nu au acces la apă curentă

Potrivit statisticilor Eurostat, 27% dintre români nu dispun de baie, duș sau toaletă cu apă curentă, față de 2% cât este media la nivelul UE.

În 2019, Ariston a distribuit boilere în 26 de județe, Călărași, Giurgiu, Mehedinți și Arad fiind cele care au avut cea mai mare nevoie de ajutor. În Călărași au fost montate 67 de boilere în 30 de grădinițe și școli iar în Giurgiu 20 de școli beneficiază acum de 54 de boilere, ajutând peste 112.000 de români să trăiască în condiții mai bune.

Inițiativa se bucură de sprijinul Elisabetei Lipă, campioană olimpică la canotaj și președinte al Federației Române de Canotaj, alpinistului Alex Găvan, în timp ce parteneriatul cu Salvamont este susținut de sportivul de anduranță Andrei Roșu. De asemenea, prezentatorii TV Adela Popescu și Cabral Ibacka au susținut direct campania de donație prin implicarea în mod activ alături de Crucea Roșie și Ariston.

În plus de donația celor o mie de boilere electrice Ariston, persoanele care vor să sprijine comunitățile care au nevoie de ajutor, o pot face direct pe site-ul Crucii Roșii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: