Companii

Cum va crește un nou cartier în jurul AFI Cotroceni

21 nov. 2018 3 min

Cum va crește un nou cartier în jurul AFI Cotroceni

Reading Time: 3 minuteCel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, va deveni inima unui cartier animat, care va include, pe lângă spații de retail și clădiri de birouri, o zonă rezidențială, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe România, în cadrul unei întâlniri cu presa.

„Va fi un adevărat cartier vibrant, activ 24 de ore din 24, cu spații comerciale, clădiri de birouri și locuințe. În plus, vom rezolva și problema accesului în zonă prin extinderea bulevardului Sibiu și deschiderea străzii Anghel Mihai, creând un fel de inel în jurul AFI Cotroceni”, a spus Doron Klein. În iunie, AFI Europe România a cumpărat de la Fondul de investiţii Broadhurst Investments un teren de aproximativ 50.000 mp în spatele AFI Cotroceni, parte din fosta platformă industrială UMEB. În această zonă, dezvoltatorul are în plan noi spații comerciale, clădiri de birouri și rezidențiale care pot ajunge până la o suprafață închiriabilă de 150.000 mp.

AFI Park

AFI Cotroceni, care are o suprafață închiriabilă totală de 90.000 mp, este în acest moment cel mai important generator de venituri din întregul grup. Alături de acesta, grupul israelian a dezvoltat AFI Park 1-5, un complex de cinci clădiri de birouri cu o suprafață de aproape 70.000 mp. Acestea, alături de mall, vor constitui nucleul viitorului „cartier” dezvoltat de AFI Europe România. Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului o creștere cu 8% a veniturilor față de 2017, până la 40 de milioane de euro.

Tot în București, grupul israelian lucrează la proiectul rezidențial AFI City, în zona Bucureștii Noi, pe terenul fostei fabrici Laromet, care cuprinde două clădiri cu 190 de apartamente, dar va mai include și un centru comercial și o conexiune pietonală cu stația de metrou Laminorului. Celălalt proiect important al AFI Europe în Capitală este AFI Tech Park, aflat în apropierea hotelului  JW Marriott și a Palatului Parlamentului, unde prima clădire aflată în etapa de construcție va ajunge la finele anului la un grad de ocupare de 75%, urmând să înceapă lucrările la faza a doua de dezvoltare a proiectului. AFI Tech Park va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, cu spații verzi amenajate într-o grădină centrală, totalizând o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați.

În 2019, AFI Europe România va începe dezvoltarea unui parc de retail pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin de bricolaj, iar la Brașov a început lucrările la un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați, care vor fi gata în primăvara anului 2020. Grupul mai deține un mall la Ploiești, deschis în 2013 în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro.

„Suntem foarte selectivi când analizăm oportunități de investiții, deoarece căutăm proiecte mature, care pot fi dezvoltate rapid, în 1-3 ani. Ne uităm inclusiv în orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara”, a mai spus Doron Klein.

AFI Europe operează în Europa Centrală şi de Est din 1997 și în România din 2005, având în portofoliu centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: