Finanțe Stiri

Asociația Română a Băncilor a ales doi membri în consiliul director

6 apr. 2017 < 1 min

Asociația Română a Băncilor a ales doi membri în consiliul director

Reading Time: < 1 minut

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) a votat noua componență a consiliului director, în care au fost numiți ca membri Cornel Theodor Stănescu, reales, și Ion Popovici, ales în locul Mirelei Bordea, a anunțat asociația, într-un comunicat de presă.

Conducerea consiliului director al ARB este asigurată de președintele Sergiu Oprescu, de Luminița Delia Runcan (vicepreședinte), precum și de membrii Cătălin Pârvu, Gabriela Gavrilescu și Codin Năstase. Consiliul director este organul decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Conducerea executivă este asigurată de președintele executiv, Florin Dănescu.

Asociația Română a Băncilor reprezintă întreaga piață bancară din România formată din 37 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar.

„Activitatea ARB constă în promovarea unui dialog transparent şi constructiv cu factorii de decizie instituţională pentru a sprijini băncile de pe piața locală să își concentreze eforturile și resursele către principalul lor rol în economie, respectiv acela de a finanța companiile din România, populația și statul român. Consiliul Director al Asociației Române a Băncilor are misiunea de a contribui la reconstrucția climatului de încredere dintre sectorul bancar și consumatori, inclusiv prin programe de educație financiară. Instituțiile de credit au o contribuție substanțială la creșterea economică și la reducerea excluziunii sociale și financiare și în acest moment dispunem de toate resursele pentru a îndeplini acest mandat de finanțator”, a declarat Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.

Sistemul bancar românesc și-a menținut stabilitatea structurală pe parcursul anului 2016, nivelul indicatorilor de solvabilitate și lichiditate fiind la un nivel adecvat, cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 18,33%, la finele lunii decembrie 2016, arată ARB.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: