Companii Stiri

Au început înscrierile pentru bursele L’Oréal – UNESCO dedicate femeilor de știință

16/07/2020 < 1 min read

Au început înscrierile pentru bursele L’Oréal – UNESCO dedicate femeilor de știință

Reading Time: < 1 minut

Au început înscrierile pentru o nouă ediție a burselor private L’Oréal – UNESCO ”Pentru Femeile din Știință”. Ediția 2020, cea de-a unsprezecea a programului, vine cu două noutăți importante: valoarea unei burse a fost crescută la 47.000 lei, iar vârsta maximă de participare a fost mărită la 40 de ani. Înscrierile se pot face în perioada 15 iulie – 14 septembrie, pe platforma www.forwomeninscience.com/en/fellowships.

Competiția susține tinerele cercetătoare din România și oferă patru burse pentru activități de cercetare în domeniile Științele Vieții și Științele fizice.

„Am decis ca, începând de anul acesta, să deschidem proiectul încă și mai mult, mărind limita de vârstă pentru participare la 40 de ani și crescând cu 12% valoarea burselor acordate”, a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication & Public Affairs Manager, L’Oréal România.

”Programul L’Oréal este în acest an mai actual decât oricând. Criza complexă în care lumea a fost aruncată de pandemia COVID-19 demonstrează odată în plus importanța cercetării din domeniul științelor naturii, al medicinii, al științelor exacte”, a declarat Daniela Zaharia, Secretar General al CN UNESCO pentru România.

Până pe 14 septembrie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârste de maximum 40 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul științific de doctor și urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în program prin depunerea dosarelor de candidatură aici.  

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2020, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii noiembrie 2020.

În cei 11 ani de la lansare, proiectul a premiat și susținut 25 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1 milion de lei.

Foto: © Phovoir | Dreamstime.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă