BizRemote by certSIGN Companii

Tarom suspendă cursele interne

25 mart. 2020 2 min

Tarom suspendă cursele interne

Reading Time: 2 minute

Compania Tarom se aliniază reglementărilor autorităților, respectiv punctului 8 al Ordonanței Militare Nr. 3 / 24.03.2020, ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii COVID 19. Astfel, începând cu 25.03.2020, la nivelul companiei s-au decis următoarele:

  • Suspendarea operării curselor interne, începând cu data de 25.03.2020, ora 12.00 (ora aterizării) pentru următoarele 14 zile.
  • Suspendarea operării curselor către/dinspre, Franța și Germania, începând cu data de 26.03.2020, ora 00.00, pentru cel puțin 14 zile.
  • Tarom va opera zboruri de pasageri către, și dinspre, destinații considerate ca fiind cu risc redus, cu respectarea reglementărilor in vigoare și sub rezerva posibilității suspendării și acestora dacă situația o va impune.
  • Singurele zboruri care se vor mai opera fiind cele de tip “cargo” și cele  “umanitare”, de asemenea cu respectarea regulilor in vigoare, acestea din urmă având prin definiție un regim special.

 „Prioritatea noastră a fost și rămâne sănătatea pasagerilor și a echipajelor de zbor. Iar atunci când vorbim despre sănătate publică, despre binele comun al societății, toate celelalte interese rămân pe locul doi. Prin toate măsurile luate, Tarom face front comun cu autoritățile în combaterea și eradicarea epidemiei COVID 19. Este un efort pe care ni-l asumăm din punct de vedere economic pentru a reuși să revenim împreună la normalitate, într-un timp cât mai scurt. Este un moment în care suntem obligați cu toții să stăm acasă pentru a ne putea continua călătoriile împreună, cât mai curând”, a spus George BArbu, Directorul General Tarom. 

Industria aviatică este grav lovită, ca urmare a situației de criză din întreaga lume. Rezervările au scăzut cu 50% în luna martie, comparativ cu luna anterioară, cu 40% în aprilie și cu 25% în mai, potrivit datelor IATA. 

1,1 milioane de zboruri sunt anulate până la 30 iunie 2020. Potrivit estimărilor financiare, industria a pierdut 252 de miliarde de dolari până în prezent, adică o scădere cu 44%, comparativ cu anul anterior. 

Credit foto: ID 19247808 © Tommy Beattie | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: