Business Companii Stiri

Auchan continuă programul de colectare a uleiului alimentar uzat

21 oct. 2020 < 1 min

Auchan continuă programul de colectare a uleiului alimentar uzat

Reading Time: < 1 minut

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță că a colectat deja 100.000 litri de ulei uzat și programul continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan. În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (București) și MyAuchan Alexandriei (București).

Uleiul colectat este ulterior reciclat în biodisel.

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în hipermarketul din Drumul Taberei.

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan

  • Consumatorii casnici pot aduce uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienți din punctele de colectare. În funcție de cantitatea predată, pot fi recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy și AQUA Carpatica.  
  • Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  • Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc

Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde pentru a fi condiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare. Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Foto: © Piman Khrutmuang | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: