Stiri Tech

Avenor College printează 3D viziere de protecție pentru medici

3 apr. 2020 < 1 min

Avenor College printează 3D viziere de protecție pentru medici

Reading Time: < 1 minut

Din dorința de a veni în ajutorul personalului medical afectat de lipsa echipamentelor de protecție din spitale, Avenor College a decis să folosească imprimanta 3D achiziționată de școală pentru orele de robotică la confecționarea vizierelor, atât de necesare cadrelor medicale care îngrijesc bolnavii afectați de răspândirea virusului COVID-19. 

Chiar dacă Avenor College (școală internațională bilingvă, cu dublă acreditare, românească și britanică) are campusul închis în această perioadă, învățarea continuă prin lecții online, iar resursele școlii sunt folosite în lupta împotriva pandemiei. Profesorul de robotică, dl. Salih Gokcel, împreună cu câțiva colegi din echipa administrativă a școlii au pus la treabă imprimata din laboratorul de Robotica. În plus, am scos din depozitul de resurse al școlii toate materialele medicale pe care le putem dona: mănuși, măști, termometre, etc.

„Echipa implicată în acest proiect a reușit să implice și comunitatea din cartierul Greenfield, unde se află Avenor College. Avem deja răspunsuri de la câțiva vecini care dețin imprimante 3D și s-au oferit să ne ajute să creștem producția echipamentelor de protecție. De asemenea, am reușit să strângem cu ajutorul comunității noastre de părinți și alte materiale care vor fi de ajutor echipei de medici de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Câțiva părinți s-au mobilizat rapid și ne-au trimis deja produse (dezinfectant, mănuși, termometre, etc), iar un alt părinte ne-a ajutat cu transportul către destinație. Astăzi au plecat către Suceava primele coletele, dar vor urma și altele, pe măsură ce vom continua producția de viziere de protecție și vom colecta și alte ajutoare”, spune Salih Gokcel, profesor de Informatică și Robotică la Avenor College. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: