fbpx
Finanțe Stiri

Averea românilor, în creștere1 min

14/12/2018 < 1 min read

author:

Averea românilor, în creștere1 min

Reading Time: < 1 minut

Averea românilor a crescut cu 8% în al doilea trimestru, pe fondul investițiilor în imobiliare, potrivit Raportului BNR asupra stabilității financiare.

“Avuția netă a populației a urmat tendinţa ascendentă manifestată şi la data ultimului Raport, majorându-se cu circa 8% în trimestrul al doilea 2018 față de aceeași perioadă a anului precedent, pe fondul creșterii deținerilor de active imobiliare (+9%), dar și datorită avansului activelor financiare (+3%)”, arată raportul BNR.

Metodele de investire ale populației pun în evidență necesitatea diversificării plasamentelor, întrucât cea mai importantă pondere în activele acestui sector este deținută de depozite și numerar (40%, iunie 2018).

Românii au prezentat un interes scăzut pentru investițiile în titluri (0,9%), acțiuni cotate (2,3%) și asigurări (2%), în timp ce ponderea investițiilor în derivative este neglijabilă.

“Având în vedere potențialul existent și preferința pentru investiții sigure ale populației, Ministerul Finanțelor Publice a lansat emisiuni speciale de titluri de stat destinate exclusiv populației – volumul subscrierilor înregistrate pentru prima emisiune a reprezentat 20 la sută din plafonul stabilit pentru anul 2018. Continuarea realizării de astfel de emisiuni este de natură să contribuie la o conştientizare mai bună a opţiunilor de investire, la diversificarea portofoliului investiţional al populaţiei, dar şi la atenuarea interconexiunilor importante dintre sectorul bancar şi cel guvernamental”, se mai arată în raport.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *