Finanțe Stiri

Aveti polita la Astra? Iata ce puteti face!

1 sept. 2015 1 min

Aveti polita la Astra? Iata ce puteti face!

Reading Time: 1 minut

Cei care au incheiat un contract sau o polita de asigurare cu Astra Asigurari pot depune o cerere pentru recuperarea banilor (despagubire, indemnizatie etc.) la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

Despagubirile vor fi primite dupa depunerea unei cereri de plata insotita de documente justificative. In cazul imposibilitatii prezentarii acestor inscrisuri justificative in copie legalizata, se pot depune fie copii ale acestora, fie o declaratie pe proprie raspundere in sensul sustinerii acestor documente, iar FGA va verifica informatiile cu evidentele preluate de la Astra.

ASF arata ca FGA va prelua de la Astra evidenta contractelor de asigurare in vigoare la data inchiderii procedurii de redresare financiara, evidenta completa a dosarelor de dauna, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestor contracte si dosare si va publica pe pagina proprie de internet informatii referitoare la demersurile necesare pentru obtinerea de la FGA a despagubirilor/indemnizatiilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat pe www.asfromania.ro/consumatori/astra si pe pagina de facebook a Autoritatii un scurt ghid al consumatorului care include si un set de intrebari si raspunsuri (Q&A) pentru situatii frecvent intalnite in cazul Astra Asigurari.

In caz de dauna, asiguratul se adreseaza FGA, care va deschide dosar de dauna, de constatarea tehnica a avariilor, de instrumentarea dosarului de dauna, precum si de avizarea lor din punct de vedere tehnic, se arata in ghidul publicat de ASF.

Consumatorii care au incheiat un contract sau o polita de asigurare cu Astra pot gasi informatii pe site-ul ASF (www.asfromania.ro) si al FGA (www.asf-fga.ro), sau pot solicita detalii telefonic.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) – str. Popa Petre nr. 24, sector 2, Bucuresti, office@asf-fga.ro, telefon: 021.211.60.37, 021.211.60.73.

ASF a pus la dispozitia celor care solicita informatii si clarificari numarul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627. De asemenea, pot fi obtinute informatii la office@asfromania.ro si pe pagina Facebook a Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: