Companii Stiri

Avi Compact estimează creștere cu 10% a cifrei de afaceri pentru 2020

14 oct. 2020 2 min

Avi Compact estimează creștere cu 10% a cifrei de afaceri pentru 2020

Reading Time: 2 minute

Principalul distribuitor Daikin în România, Avi Compact, a înregistrat o creștere a a cifrei de afaceri în primele șase luni ale acestui an și estimează că va încheia anul cu venituri mai mari cu 10% față de 7,5 milioane de euro, cât a înregistrat anul trecut.

Segmentul rezidențial a contribuit cu 60% la realizarea cifrei de afaceri din prima parte a acestui an, mai ales că, pe fondul pandemiei de COVID-19, sistemele split au înregistrat o creștere seminficativă.

La începutul acestui an am reinvestit o parte din profit în stocuri, așa că perioada stării de urgență ne-a găsit pregătiți. Aerul condiționat și sistemele de climatizare sunt o necesitate, chiar și în aceste perioade dificile. Stocurile ne-au ajutat să facem față atunci când cererea a fost mare și importurile de echipamente și piese de schimb au avut întârzieri mari, arată Florin Rădulescu, fondator Avi Compact.

Compania a aplicat pentru Programul IMM Invest în vederea dezvoltării activității curente, în special cea comercială, mai ales că a estimat o întârziere a încasărilor de la beneficiari pe tot parcursul anului, și a primit o finanțare de 1 milion de lei (aproximativ 200.000 de euro).

Acestă sumă susține activitatea comercială curentă, pentru că așa cum arată datele de piață, dar și situația noastră internă, timpul de încasare al facturilor s-a mărit foarte mult, crescând în medie, în cazul Avi Compact, cu circa 60 de zile”, adaugă Florin Rădulescu.

Reprezentanții companiei estimează că în contextul pandemiei de Covid-19 precum și al creșterii numărului de avarii în furnizarea apei calde și a agentului termic, piața de centrale termice va crește cu aproximativ 10% până la finalul anului.

Un alt segment cu o creștere importantă în totalul cifrei de afaceri este mentenanța. Partea de service a instalațiilor de climatizare a crescut cu 5% în a doua parte a acestui an, în special pentru zona corporate. Igienizarea echipamentelor de climatizare a devenit un aspect important în pandemie.

Segmentul corporate a scăzut cu aproximativ 30%, comparativ cu anul trecut, Florin Rădulescu arătând că, din estimările Avi Compact, sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere cu 15-20% a proiectelor mari. În acest an s-au finalizat proiectele începute, însă nu s-au mai demarat altele noi, iar piața instalațiilor de climatizare a scăzut cu 18-22%.

Cele mai importante proiecte corporate realizate în acest an sunt Hotelul Diana din Eforie (instalații de climatizare cu unități interioare de perete), Parcaj Decebal (instalații de ventilare și desfumare), complexele rezidențiale Vivenda și Casa Presei Residence.

Pentru 2021 Avi Compact își propune menținerea cifrei de afaceri, crearea unor stocuri proprii de piese și echipamente, precum și mărirea echipei. Un alt obiectiv este deschiderea unui punct de service în zona de est a țării (Iași).

Avi Compact este principalul distribuitor Daikin în România, dar are în portofoliu și alte mărci precum Samsung, Mitsubishi, Visemann, Vaillant, având o rețea de distibuție și service la nivel național.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: