Companii Stiri

Enel instaleaza contoare inteligente in Romania

31 iul. 2015 < 1 min

Enel instaleaza contoare inteligente in Romania

Reading Time: < 1 minut

Grupul Enel a inceput instalarea primelor 30.000 de contoare electronice inteligente (smart meters) in zonele de distributie ale companiei din Romania.

Instalarea la scara larga a contorului digital urmeaza sa debuteze in 2016, in functie de aprobarea proiectului de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), urmand sa acopere in urmatorii ani intreaga baza de 2,7 milioane de clienti ai Enel Distributie din Romania.

Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente in zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unitati la clienti rezidentiali si alte 900 de contoare la clienti business. In zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate in judetul Calarasi si intr-unul din cartierele din Constanta. In Timis, peste 4.100 de clienti vor beneficia de aceasta noua tehnologie, 3.100 de unitati vor fi instalate in Arad, si alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi inlocuite in Deva.

Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanta, automatizat, un flux bidirectional de comunicare. Clientii vor fi facturati pe baza consumului inregistrat la zi, fiind eliminate astfel facturarile estimate sau cele de regularizare. Prin sistemul de contorizare inteligenta se pot realiza si operatiuni comerciale precum schimbari tarifare, conectari si deconectari, reducand inconvenienta vizitelor la locatie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: