Finanțe Stiri

Bancomate Euronet pentru ProCredit Bank

9 iul. 2014 3 min

Bancomate Euronet pentru ProCredit Bank

Reading Time: 3 minute

ProCredit Bank, singura banca din Romania cu actionariat 100% german, a incheiat un parteneriat de participare la reteaua de ATM-uri cu Euronet Services, o filiala detinuta in totalitate de Euronet Worldwide. Astfel, incepand cu 30 iunie 2014, clientii ProCredit Bank au acces la peste 400 de bancomate Euronet, aflate in 29 de judete ale tarii.

Prin intermediul acestui acord, clientii persoane fizice si persoane juridice ai ProCredit Bank isi vor putea utiliza cardurile la ATM-urile Euronet in aceleasi conditii ca la bancomatele bancii, fara alte costuri suplimentare, beneficiind astfel de un acces rapid la banii din cont. In plus, Euronet va achizitiona de la ProCredit Bank 26 de ATM-uri instalate in afara sucursalelor bancii, care vor fi integrate in reteaua Euronet.

Compania Euronet este prezenta pe piata din Romania de peste 10 ani si opereaza singura retea de ATM-uri independente si partajate din tara. ProCredit Bank este cea de-a sasea banca ce se alatura retelei Euronet. Celelalte banci participante sunt Banca Comerciala Carpatica, Intesa SanPaolo Bank, NexteBank, Libra Internet Bank si Bloom Bank.

„Datorita parteneriatului nostru cu Euronet – o companie multinationala care detine retele de ATM-uri in 13 tari Europene si o vasta experienta in operarea si administrarea de ATM-uri – ProCredit Bank va continua sa le furnizeze clientilor sai solutii accesibile si inovatoare. Semnarea acestui acord le va facilita clientilor ProCredit Bank accesul la o retea extinsa de bancomate, in conditii similare cu cele de la ATM-urile bancii noastre”, a spus Heribert Kailbach, Director General Adjunct al ProCredit Bank Romania.

ProCredit Bank are o retea de 28 de sucursale prezente in toate orasele importante din tara si deserveste o gama larga de clienti persoane fizice si juridice, cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii. In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si a reprezentat rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, precum ProCredit Holding, IPC, IFC – membru al Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, si BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare). In momentul de fata, actionariatul ProCredit Bank Romania este reprezentat de catre ProCredit Holding si IPC.

„Oferta Euronet de participare la retea optimizeaza furnizarea de servicii ATM pentru majoritatea bancilor din Romania. Prin crearea unui model reciproc avantajos, bazat pe economii de costuri pentru banci si acces extins la o retea vasta de bancomate pentru clienti, Euronet construieste un model eficient de retele de ATM-uri partajate, care s-a dovedit eficient in numeroase alte tari. Parteneriatul cu ProCredit Bank intareste strategia de dezvoltare a Euronet pentru a le oferi clientilor sai modele de servicii de cel mai inalt nivel”, a declarat Dimitris Verikios, Managing Director, Euronet Romania.

Reteaua globala de terminale administrate de Euronet include 18.558 bancomate, aproximativ 67.000 de terminale EFT-POS si un portofoliu in crestere de carduri de debit si credit administrate in 44 de tari; solutii software pentru servicii de carduri; o retea de aproximativ 647.000 de terminale POS pentru reincarcarea cartelelor preplatite instalate in aproximativ 289.000 de locatii ale comerciantilor in 34 de tari; o retea de transfer de bani pentru persoane fizice de aproximativ 219.000 de locatii deservind 135 de tari. Avand sediul central in Leawood, Kansas, SUA si 53 de birouri in toata lumea, Euronet deserveste clienti in aproximativ 155 de tari. Euronet Worldwide este prezenta pe piata din Romania de peste 10 ani oferind servicii de procesare si autorizare tranzactii, emitere de carduri, gateway catre organizatiile de carduri, platforma software pentru procesarea de tranzactii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrarea de retele de bancomate si POS-uri si o retea independenta de bancomate si depomate. Din 2011, Euronet Worldwide este liderul retelelor independente de ATM-uri din Romania avand mai multe banci partenere in cadrul retelei de ATM-uri de tip „shared”.  Aceste parteneriate le permit bancilor sa raspunda mai bine nevoilor clientilor prin extinderea punctelor de prezenta ATM in locatii cu trafic intens, creand eficientizari operationale si beneficiind de reduceri de costuri, fara investitii suplimentare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: