Companii Lifestyle Stiri

Care sunt destinațiile de vacanță preferate de români?

5 dec. 2019 2 min

Care sunt destinațiile de vacanță preferate de români?

Reading Time: 2 minute

România se află pe primul loc în topul preferințelor românilor în ceea ce privește destinațiile de vacanță mai mari de 5 zile, potrivit “Traveler’s Persona Study”, studiu întocmit de EXACT Business Solutions în noiembrie 2019.

România este preferată de 41% dintre românii din mediul urban care au plecat în cel puțin o vacanță în ultima jumătate de an. Pe locul al doilea se poziționează Grecia, cu 16%, în timp ce Bulgaria și Italia împart ce-a de-a treia poziție, ambele cu 12%.

Vacanțele din sezonul cald sunt preferate de majoritatea românilor, 74% dintre aceștia aleg să se relaxeze la plajă sau la piscină.

Atunci când își planifică o vacanță, 56% dintre români își iau informațiile din rândul prietenilor sau familiei, în timp ce site-urile agențiilor de turism sunt o sursă de informare pentru 5 din 10 turiști, iar social media pentru 4 din 10.

Peste jumătate dintre respondenți, 52%, călătoresc cu mașina personală, 42% se cazează la hotel iar 39% nu achiziționează și servicii de masă. Majoritatea turiștilor din această categorie sunt cupluri, 46% și familii cu copii, 30%.

 

Roma, Paris și Viena, principalele opțiuni pentru city break-uri

Roma este alegerea a 18% dintre respondenți, Parisul fiind preferat de 11% dintre aceștia, iar Viena de 6%.

O treime aleg city break-uri de două ori pe an, 28% o dată pe an iar 26% o dată la fiecare 2 – 3 luni. 60% dintre românii care pleacă în city break-uri călătoresc împreună cu partenerul și aleg călătoria cu avionul. Jumătate se cazează la hotel iar 4 din 10 respondenți optează pentru varianta cazare cu mic dejun.

Constanța, Brasov și Cluj-Napoca, destinațiile preferate pentru weekend

Pe lângă preferințele deja cunoscute ale românilor de a-și petrece vacanțele la mare (Constanța, 11%) sau la munte (Brașov, 10%), se observă o orientare a turismului de weekend către Cluj. Odată cu festivalurile de muzică și dezvoltarea înregistrată la nivel de start-ups & innovation, Cluj-Napoca atrage din ce în ce mai mulți turiști, 6% optând să exploreze și să descopere orașul

Informațiile sunt parte al primului val al studiului cantitativ “Traveler’s Persona Study”  care a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel urban de 1.083 respondenți, utilizatori de internet, cu vârsta de peste 18 ani, care au plecat în cel puțin o vacanță în ultimele 6 luni.

One Comment
  1. Gabriel Bianu
    Ma asteptam ca "social media" sa cantareasca mai mult!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: