fbpx
Finanțe Stiri

Bancpost – 170 mil dolari pentru exportatori2 min

10/03/2016 2 min read

author:

Bancpost – 170 mil dolari pentru exportatori2 min

Reading Time: 2 minute

In 2015, din linia de finantare de 80 de milioane de dolari au fost utilizati de catre clientii Bancpost in regim revolving peste 170 de milioane dolari, in cadrul Programului de finantare a comertului Global (Global Trade Finance Program – GTFP). Banca a primit pentru aceste rezultate distinctia de „Cel mai bun partener IFC pentru finantarea comertului international din Europa de Sud”.

„Suntem onorati sa primim aceasta recunoaştere internationala a rolului Bancpost, in calitate de banca sistemica, in sustinerea activitatii de comert international și implicit a economiei romanești. Am dovedit de-a lungul timpului ca suntem un partener pe termen lung pentru clientii noștri și ca avem capacitatea de a le oferi competentele profesionale care sa le sustina planurile de dezvoltare. Iar aceasta noua distinctie ne reconfirma pozitia de lider pe care o avem in piata pe segmentul tranzactiilor de trade finance”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost, intr-un comunicat de presa.

Bancpost a primit aceasta distinctie pentru a treia oara, premiul fiind inmanat in cadrul celei de-a 7–a Intalniri Anuale a Bancilor Partenere, de la Milano, la care au luat parte peste 500 de reprezentanti ai industriei bancare și ai corporatiilor internationale.

“Lucram cu Bancpost in vederea intaririi relatiilor de parteneriat cu bancile internationale și dezvoltarea sectorului financiar din Romania. Bancpost s-a alaturat Programului de finantare a comertului global in 2010 in calitate de prima banca emitenta din Romania, participarea sa in cadrul proiectului facilitand creșterea competitivitatii la export a clientilor locali și implicit sustinerea fluxurilor de comert international ale Romaniei”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa.

“Suntem bucuroși sa avem in Sudul Europei un partener puternic așa cum este Bancpost”, Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa.

„Bancpost este un partener important și consecvent al programului Global Trade Finance, reflectand capacitatea bancii de a intelege piata financiara pe de o parte, precum și cunoașterea aprofundata a business-ului clientului și a nevoilor sale in comertul international. Printre companiile care folosesc aceste linii de finantare și care au incredere in expertiza noastra se numara nume importante, cu activitate in productia de componente si echipamente pentru industria de telecomunicatii, energie, industria auto, agricultura si comert”, a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Bancpost s-a alaturat programului IFC – GTFP (Global Trade Finance Program) inca din 2010, cand a primit o linie de finantare in valoare de 15 milioane de dolari in baza careia Bancpost a acordat credite comerciale in valoare totala de 20 de milioane de dolari. Valoarea liniei de finantare a crescut constant, astfel ca IFC a marit catre finalul anului 2015 valoarea creditului la 80 de milioane de dolari. In cei 5 ani de parteneriat, in cadrul acestui program Bancpost a acordat finantari in valoare cumulata de peste 560 milioane de dolari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *