Finanțe Stiri

Bancpost, profit de 25 mil. lei in T1

22 mai 2015 2 min

Bancpost, profit de 25 mil. lei in T1

Reading Time: 2 minute

Bancpost, subsidiara locala a grupului elen Eurobank, a inregistrat in primul trimestru din 2015 un profit net de 25,2 milioane lei. Cheltuielile operationale au scazut cu 16%, comparativ cu Trimestrul I 2014, ca rezultat al redimensionarii retelei teritoriale, precum si a procesului de optimizare si eficientizare a operatiunilor centralei bancii, indicatorul costuri/venituri inregistrand o imbunatatire cu 20%, anunta banca.

„Exercitiul de management accelerat al creditelor neperformante (NPL) desfasurat in Trimestrul IV 2014 si de imbunatatire a calitatii portofoliului de credite performante sunt vizibile in ambele segmente, retail si corporate. Ponderea NPL in total portofoliul a scazut la 16,3%, comparativ cu 21% in Trimestrul I 2014”, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. In prima parte a anului in curs, Bancpost a continuat sa fie un jucator important atat pe piata activelor, cat si a pasivelor bancare, volumul creditelor si depozitelor mentinandu-se constant fata de Trimestrul I 2014, ponderea credite/depozite ramanand subunitara, la un nivel confortabil de 84%. Banca si-a optimizat sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea unui volum ridicat de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI).

“Procesul de transformare implementat in cadrul Bancpost a adus rezultatele asteptate. Suntem increzatori ca modelul de business orientat catre client ne va pune intr-o pozitie foarte buna, banca urmand a avea un rol important in sustinerea cresterii economiei romanesti. Principala prioritate a Bancpost ramane sustinerea clientilor nostri”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Mentinerea unei situatii confortabile a lichiditatii precum si a gradului de adecvare a capitalului peste media sistemului bancar a reprezentat si continua sa reprezinte una dintre prioritatile managementului bancii, se mai arata in comunicat. La sfarsitul Trimestrului I 2015, solvabilitatea bancii se situeaza la aproximativ 18%, nivel cu aproximativ 3 puncte procentuale peste media sistemului bancar si cu 8 puncte procentuale peste cerintele regulatorii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: