Business Lifestyle Stiri

Cele mai ascultate piese românești în 2019

25/12/2019 3 min read

Cele mai ascultate piese românești în 2019

Reading Time: 3 minute

Piesa românească a anului 2019, conform YouTube Romanian Top Hits 2019 este ”Poem” – The Motans feat. Irina Rimes. Locul doi este ocupat de The Motans, cu piesa ”Înainte să ne fi născut”. Atât The Motants, cât și Irina Rimes sunt artiști ai labelului Global Records. În același top se mai află și piesa ”SOS” – 5GANG, pe locul 4, ”Luna” – Carla’s Dreams, pe locul 6 și ”Rămâi” – Delia feat. The Motans.

Cinci dintre cele mai ascultate zece piese românești în 2019 sunt lansate de artiștii Global Records.

Piesele Global Records au fost #1 pentru 29 de săptămâni la radiourile din România și au fost ascultate de peste 1,8 miliarde de ori pe YouTube, iar rețeaua de YouTube Global are peste 10,2 milioane de abonați.

În România, piesa ”Luna” – Carla’s Dreams a fost #1 la radio timp de 14 saptămâni, piesa ”Poem” – The Motans feat. Irina Rimes a fost #1 pentru 10 săptămâni, ”Înainte să ne fi născut” – The Motans a fost #1 două săptămâni, la fel și ”Matame” – Antonia feat. Erik Frank, iar ”Bambolina” – Killa Fonic feat. Carla’s Dreams a fost #1 o săptămână, conform Media Forest. 

Piesele lansate în 2019 de artiștii Global Records au avut rezultate impresionante și în afara țării (Franța, Statele Unite ale Americii, Mexic, Turcia, Belgia, Rusia, Bulgaria, Anglia, Italia, Brazilia, Argentina, Germania).

VANOTEK a primit discul de platină în Rusia & CIS pentru piesa „Tell me who”.

Minelli – ”Mariolla” a fost #1 pe cel mai mare radio din Rusia și redată pe cele mai mari radiouri comerciale din Rusia.

SICKOTOY feat. Roxen – ”You don’t love me” a intrat în top 10 Club Charts în UK și a fost cea mai difuzată piesă pe The Voice Radio Bulgaria în ultima săptămână a lunii octombrie. De asemenea, piesa este ascultată în peste 15 țări.

SICKOTOY feat. Minelli – ”Addicted” și SICKOTOY feat. Roxen – ”You don’t love me” s-au auzit pe radiourile comerciale din Rusia.

Faydee și Antonia au fost în turneu de promovare a piesei „Trika Trika” în țări precum Germania, Polonia, Turcia și Bulgaria.

Faydee feat. Antonia – ”Trika Trika” se aude la cele mai mari radiouri comerciale din Bulgaria și Turcia.

Gino Manzotti & MAXX – ”Arabian Story” s-a aflat în airplay top 100 în Bulgaria pentru mai mult de 20 de săptămâni.

Antonia – ”Matame” și Minelli – ”Mariola” s-au auzit pe radiourile din Germania.

INNA feat. Vinka – ”Bebe” se aude pe Fun Radio France, al doilea cel mai mare radio din teritoriu.

Piesele 5GANG sunt în topurile radiourilor din Bulgaria și Shazam.

INNA a concertat în fața a peste 50.000 de oameni în Mexic, iar piesele de pe albumul compus în întregime de ea în limba spaniolă, „YO”, se ascultă în lumea întreagă și fac parte din soundtrack-ul unor filme celebre, al reclamei Apple Watch, al jocului Need For Speed Heat, iar melodia „Iguana” s-a auzit în cadrul Milano Fashion Week, în show-ul Versace.

David Ciente, producător Global Records, este unul dintre producătorii care semnează piesa ”Ring” a Selenei Gomez, de pe albumul ”Rare”, care va fi lansat pe 10 ianuarie 2020.

Anul 2019 a însemnat pentru Global Records și peste 100 milioane stream-uri pe Spotify și Apple Music, precum și peste 142 milioane de vizualizări și mai mult de 160.000 de video-uri urcate pe TikTok în cadrul campaniilor Global Records. A însemnat și peste 1 milion reach la postările de pe contul Global Records de Instagram, peste 130 de lansări și peste 100 de videoclipuri filmate.

Global Records și-a mărit anul acesta portofoliul de artiști cu nume precum Alina Eremia, AMI, Cezar Guna, DJ Project, Gran Error, Killa Fonic, PAX, Raluka, Roxen, SICKOTOY și a început o colaborare cu Faydee. Tot în 2019, Global Records a început seria THE PARTY, dedicată artiștilor din portofoliu. Prima petrecere i-a fost dedicată lui Killa Fonic, care s-a distrat alături de prieteni și colegi din lumea artistică, într-un spațiu neconvențional, iar anul viitor, alți artiști Global Records vor fi sărbătoriți în cadrul acestui concept.

În luna decembrie, artiștii Global Records au avut 10 lansări speciale, din seria THE SESSION, într-un concept simplu, geometric, care le dă voie să-și exprime trăirile și sentimentele date de unele dintre piesele lor de suflet.

Vara anului 2020 va începe cu THE CONCERT – evenimentul în care cei mai în vogă artiști din România vor urca pe aceeași scenă, timp de trei zile, pe 30, 31 mai și 1 iunie, la Romexpo, și vor susține concerte sub conceptul POP POP POP.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă