Finanțe Stiri

Bancpost – profit net de 19 mil. lei in T1 2016

apr. 25, 2016 < 1 min

Bancpost – profit net de 19 mil. lei in T1 2016

Reading Time: < 1 minut

Bancpost raporteaza in primul trimestru din acest an un profit net de 19 milioane lei.

Cheltuielile operationale au scazut cu 9,5%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Volumul creditelor si al depozitelor a ramas constant in primul trimestru, raportul brut credite/depozite mentinandu-se la nivelul de 75%, de la 78%, cat a fost inregistrat la sfarsitul lui 2015, fapt ce sustine un grad ridicat de independenta a finantarii pe piata locala, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,76%, comparativ cu 20,51% la sfarsitul anului 2015 si 18,75% in decembrie 2014, ceea ce arata situatia solida a bancii. Soliditatea capitalului, lichiditatea si profitabilitatea demonstreaza de asemenea capacitatea bancii de a-si asuma un rol activ in sustinerea economiei locale, atat in segmentul retail, cat si in cel corporate.

“Strategia noastra si rezultatele inregistrate in 2015 au creat premisele pentru o crestere sustenabila a Bancpost, ceea ce a condus si la performanta din primul trimestru al anului 2016. Investitiile realizate in dezvoltarea brandului, optimizarea canalelor si satifactia clientului vor continua sa consolideze pozitionarea si rezultatele bancii in urmatoarele trimestre”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Bancpost are o rețea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri si gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: