Finanțe Lifestyle Stiri

Cu pânzele sus

15 iun. 2018 2 min

Cu pânzele sus

Reading Time: 2 minute

Alpha Bank România este partenerul oficial al Cupei României și a Campionatului Național de Yachting, evenimente de referință ale fenomenului de yachting offshore din România care rivalizează ca număr de ambarcațiuni și participare a sportivilor cu orice campionat european de anvergură. Peste 350 de sportivi și peste 60 de bărci s-au înregistrat deja în competițiile din 2018, anunță banca, într-un comunicat de presă.

 Cupa României a ajuns la a VI-a ediție, fiind competiția centrală a navigației offshore din România și în ultimii ani chiar din Marea Neagră. Organizarea Cupei României a condus la dezvoltarea semnificativă a acestui sport, la creșterea numărului de ambarcațiuni și chiar a numărului de sportivi legitimati în cadrul Federației Române de Yachting. Dacă în 2013 erau înscrise 23 de ambarcațiuni cu vele, anul trecut, în 2017, numărul acestora a crescut la 56.  

„Parteneriatul Alpha Bank – Cupa României este unul important pentru Alpha Bank România, cupă fiind principalul concurs offshore din România și zona Mării Negre. Fiind partenerul oficial al Cupei României putem aduce și mai mult în atenția publicului yachting-ul că și sport care îi pregătește pe practicanții acestuia să persevereze, să fie flexibili și să se adapteze la situații neprevăzute, să aibă încrederea în sine și în partenerii de echipa” a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail, Alpha Bank România.

“Acest eveniment aduce plus valoare atât la nivel de imagine a acestei discipline sportive în România, cât și un aport considerabil la nivelul participării prin numărul de persoane angrenate în acest eveniment sportiv de amploare”, a declarant Alexandru Micu, Președintele Federației Române de Yachting.

 „Avem deosebita onoare și plăcere de a avea alături Alpha Bank România în calitate de sponsor principal al Cupei României, competiție de sailing offshore organizată pentru al 6-ea an consecutiv de către Asociația Black Sea Sailing și Marina LifeHarbour. Demersurile pentru organizarea acestei competiții sportive sunt răsplătite prin creșterea constantă a numărului de competitori și mulțumim acestora pentru participare”, a declarat Bogdan Gradinaru, Președintele Asociației Black Sea Sailing.

Alături de Alpha Bank România, cele două entități organizatoare sunt Black Sea Sailing Association – Marina Eforie și Marina Limanu. Cele două marine se implică activ în susținerea sailingului în România și ajută la dezvoltarea fenomenului prin asigurarea cadrului profesionist pentru desfășurarea unor competiții cu nivel din ce în ce mai crescut de performanță, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: