BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

BCR: 20.000 de clienți au solicitat amânarea ratelor

22 apr. 2020 2 min

BCR: 20.000 de clienți au solicitat amânarea ratelor

Reading Time: 2 minute

Banca Comercială Română (BCR) a primit solicitări de la 20.000 de clienți pentru amânarea ratelor a 24.000 de împrumuturi, de la lansarea ofertei băncii pentru clienții cu probleme financiare ca urmare a crizei COVID-19.

“20.000 de clienți au solicitat amânarea la plată pentru 24.000 de credite pâna în prezent, peste 40% dintre clienți optând pentru soluțiile oferite de BCR”, a anunțat Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR, într-o conferință de presă online.

Reprezentanta BCR a arătat că până acum s-au implementat deja solutii rapide de amanare pentru 6.000 de clienți și că se așteaptă ca 10% din portofoliu să beneficieze de amânarea ratelor.

Totodată, din 31 martie, pentru 380.000 de clienți deținători de carduri de credit și overdraft BCR a aplicat deja amânarea la plată a sumei minime obligatorii și a dobânzii.

În ceea ce privește telemunca, 432 de unități BCR funcționează cu doar 50% din echipă. Au fost adoptate și sunt menținute intens măsuri de protecție în unități: panouri plexi, mănuși, măști, substanțe antiseptice, alături de măsuri speciale de pază și de reorganizare a fluxului de clienți

Totodată, BCR a decis să aloce, în 10 orașe, sucursale speciale, resurse și consilieri dedicați pentru cei care astăzi muncesc în linia întâi: doctori, personal sanitar, militari, jandarmi și polițiști.

Dana Dima a arătat că peste 70% dintre clienții care dețin credite de consum la BCR au și o asigurare de șomaj.

“În prezent, înregistrăm 300 de conturi deschise online 100% zilnic, prin George, volumul dublându-se în ultima perioadă. Suntem determinați astfel să continuam planul strategic de digitalizare a BCR, cu alocarea mai departe a unor investiții consistente”, a spus Dana Demetrian, adăugând că banca oferă amânarea la plată inclusiv în George, pe lângă site-ul BCR și Contact Center, iar aproape 10.000 de clienți și-au confirmat deja informațiile în George.

Deschisi pentru business

Sergiu Manea, CEO BCR, a arătat că în perioada  16 martie  – 16 aprilie,  de când s-a instalat  starea de urgență, banca a aprobat pentru clienți coporate finanțări noi în valoare de aproximativ 500 milioane euro, reprezentând finanțări  de investiții, achiziții și capital circulant. Beneficiarii  acestor aprobări sunt companii preponderent din sectoarele: energie, agricultură, industria alimentară, produse de consum nonciclice.

“Suntem deschiși pentru business, am menținut complet operaționale toate serviciile noastre, inclusiv întreaga rețea de unități, cu excepția celor din marile centre comerciale, închise de autorități”, a declarat Sergiu Manea.

În cadrul IMM INVEST, BCR a a primit un plafon de 3,4 miliarde de lei. Considerând garantarea de 80% probabil că vom acorda în jur de 4 miliarde lei credite pentru IMM, dublând practic portofoliul de credite IMM, a arătat CEO-ul BCR.

Sergiu Manea a amintit că BCR a mobilizat 2,5 milioane de lei pentru proiectele din educație, sănătate și tehnologie care contribuie direct sau indirect la combaterea pandemiei COVID-19 și a adăugat că banca va investi în continuare în comunitate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: