Finanțe Stiri

BCR a finanțat 2.500 de antreprenori în StartUP Nation

21 aug. 2019 < 1 min

BCR a finanțat 2.500 de antreprenori în StartUP Nation

Reading Time: < 1 minut

BCR a finanțat 2.500 de antreprenori în cadrul programului StartUP Nation 2018-2019. Banca a finalizat fondurile garanției COSME alocate anul acesta pentru program.

BCR a implementat în programul StartUp Nation 2018-2019 un produs inovator și rapid, prin finanțarea gratuită a garanției. Această finanțare este posibilă prin garanția oferită de COSME și Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) înființat în cadrul Planului de investiții pentru Europa, arată banca, într-un comunicat de presă. Scopul EFSI este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura accesul sporit la finanțare.

Decizia strategică a băncii a fost aceea de a se concentra în exclusivitate pe această oferta, bazată pe garanția COSME, care a răspuns perfect nevoilor și contextului derulării programului Start-UP Nation. “Estimările noastre au indicat că vom sprijini aproximativ 50% din antreprenorii din program care au nevoie de finanțare pentru implementarea programului de anul acesta, adică 2.500 de clienți cu afaceri noi ce nu dispun de surse proprii sau care nu au identificat parteneri furnizori pentru a implementa programul direct prin cerere de plată”, se arată în comunicat.

După doar două luni de la lansarea programului banca a acordat toate cele 2.500 de credite bugetate în inițiativa COSME. Componenta de finanțare a programului Startup Nation 2018 se încheie pentru moment.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: