Finanțe Stiri

BCR a trecut pe profit

7 mai 2015 2 min

BCR a trecut pe profit

Reading Time: 2 minute

BCR a inregistrat in primul trimestru un profit de 344 milioane lei (77,1 mil. euro), dupa ce anul trecut a avut pierderi de 2,8 miliarde lei in urma curatarii bilantului, in timp ce activele s-au redus fata de decembrie cu 1,5%,la 60,67 miliarde lei (13,75 mld euro).

In primul trimestru al anului trecut, BCR realizase un profit de un milion de lei, insa dupa un proces intens de curatare a bilantului care a presupus constituirea unor provizioane de 4,4 miliarde lei aferente creditelor neperformante scoase din bilant, banca a incheiat anul cu o pierdere de 2,8 miliarde lei.
La sfarsitul lunii decembrie, BCR avea active de 61,62 miliarde lei, iar dupa primul trimestru al anului trecut se situau la 70,58 miliarde lei.

BCR a inregistrat in primele trei luni din acest an un profit operational de 392 milioane lei (88,1 milioane euro), cu 29% mai mic raportat la perioada similara a anului trecut, pe fondul unor venituri operationale mai mici, influentate de contributii reduse din derularea creditelor neperformante si partial compensate prin costuri mai mici, potrivit raportului financiar trimestrial.
Venitul operational s-a redus cu 18%, la 749,9 milioane lei (168,5 milioane euro), din cauza veniturilor din dobanzi care au scazut cu 20,8%, la 510,5 milioane lei (114,7 mil. euro) si a rezultatului net din tranzactionare mai mic cu 29,8%, ajungand la 61,9 milioane lei (13,9 mil. euro), pe fondul activitatii de tranzactionare mai reduse.

„Ieşim dintr-o perioadă dificilă; cu toate acestea, avem satisfacţia de a fi reuşit în mod constant să facem ceea ce trebuie, pe parcursul acestei perioade de transformare. (…) BCR controlează o cotă de piaţă semnificativă în segmentul retail, iar calitatea activelor corporate se îmbunătăţeşte continuu. Suntem angrenaţi în direcţionarea cât mai mult posibil a resurselor noastre excepţionale de lichiditate şi capital către finanţarea economiei. Privim cu încredere către atingerea unei creşteri sănătoase şi a unei profitabilităţi sustenabile ancorată într-o misiune simplă: aceea de a clădi prosperitatea şi de a cultiva independenţa financiară a clienţilor noştri, a declarat Tomas Spurny, CEO al BCR”, a declarat intr-un comunicat Tomas Spurny, CEO BCR.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: