CSR Finanțe Stiri

BCR lansează carduri prietenoase cu mediul, realizate din 85% plastic reciclat

7 oct. 2021 2 min

BCR lansează carduri prietenoase cu mediul, realizate din 85% plastic reciclat

Reading Time: 2 minute

Banca Comercială Română (BCR) lansează primele carduri bancare prietenoase cu mediul. Începând din octombrie, clienții băncii au posibilitatea de a utiliza un card fizic realizat din 85% plastic reciclat, dacă solicită un card de credit BCR IKEA sau un card de debit George, varianta de culoare pe albastru, cea mai cerută versiune dintre cele patru disponibile.

În scurt timp, toate cardurile George, disponibile în patru versiuni de culoare (albastru, roz, verde și turcoaz), vor fi emise exclusiv din materiale prietenoase cu mediul.  În același timp, BCR va continua promovarea unor practici bancare responsabile, susținând comerțul electronic și plățile contactless cu telefonul sau ceasul, prin informarea constantă a clienților cu privire la alegerile ce au la bază respectul pentru mediu.

“BCR, în calitate de membru activ în comunitate, și-a asumat o abordare integrată de business responsabil, încurajând dezvoltarea economică durabilă și un comportament atent față de mediu, prin care contribuie la prosperitatea clienților, dar și a societății. De aceea, integrarea sustenabilității în mediul de business, pentru a satisface nevoile prezentului fără a compromite resursele, este datoria pe care o avem față de generațiile viitoare. Un pas important pe care noi îl facem în atingerea acestui obiectiv comun ține de lansarea primelor carduri bancare prietenoase cu mediul, din portofoliul BCR. Sperăm să fie un bun exemplu în industria bancară, pentru a ajunge rapid o practică comună, ce aduce o schimbare reală și impact pozitiv în viața comunității.”

Ilinka Kajgana, Vicepreședinte Executiv Risc în cadrul BCR

Cardul BCR IKEA oferă 60 de rate fără dobândă, dar și posibilitatea de a-l obține direct în magazinul IKEA și de a achiziționa produsele pe loc prin linia de credit aprobată.

Poluarea cu plastic a devenit una dintre cele mai presante probleme de mediu din lume, iar BCR își concentrează de ceva timp eforturile în urmărirea lanțurilor valorice de producție care au un impact pozitiv asupra societății, prin protejarea mediul înconjurător. Lansarea noilor carduri prietenoase cu mediul este parte dintr-un demers mai amplu prin care banca vizează transformarea sustenabilă a portofoliului de carduri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: