Finanțe Stiri

BCR Leasing IFN, creșteri cu 46% ale finantarilor

17 aug. 2016 2 min

BCR Leasing IFN, creșteri cu 46% ale finantarilor

Reading Time: 2 minute

BCR Leasing IFN a înregistrat o creștere cu 46% a vânzărilor pe primul semestru al acestui an, față de perioada similară a anului trecut, compania raportând evoluții pozitive pe principalele categorii de bunuri finanțate. 

Cele mai importante creșteri au vizat segmentele de vehicule comerciale ușoare și autoturisme, unde volumele finanțate au crescut cu 77% respectiv 43% față de primul semestru 2015, arată compania, într-un comunicat de presă. 

Valoarea totală  a finanțărilor acordate în prima jumătate a acestui an a fost de 119 milioane euro, în timp ce profitabilitatea companiei a atins 14,5 mil. lei conform standardelor IFRS.

Configurația portofoliului BCR Leasing IFN la finele perioadei de raportare era de 79% leasing auto și 21% leasing pentru echipamente și utilaje. Segmentul de autoturisme și vehicule comerciale ușoare reprezenta 30% din volumul total al finanțărilor companiei iar vehiculele comerciale grele, 49%. 

Finanțările pentru echipamente au crescut cu 17% față de prima jumătate a anului trecut, compania propunându-și să crească în continuare vânzările, prin finanțarea cu prioritate a sectoarelor productive.  În cadrul acestui segment, 35% dintre finanțări au mers către agricultura, 23% în construcții, 17% în diverse sectoare industriale, diferență de 25% fiind împărțită între domeniul medical, energie, industrie alimentară și servicii.

„In aceeași măsură în care susținem sectoarele productive din industrie, transporturile, serviciile și comerțul, ne propunem să contribuim la susținerea financiară a întreprinzătorilor din agricultură, pentru a-i ajuta să exploateze mai eficient potențialul existent. Dorim să promovăm produsele noastre de finanțare pentru fermieri ca soluții pentru investiții în echipamente agricole, inclusiv pentru co-finanțare în cazul unor proiecte derulate cu fonduri europene, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN.

Microintreprinderile și IMM-urile constituie 88% din portofoliul finanțărilor acordate de BCR Leasing IFN în prima parte a anului, confirmând astfel că leasingul reprezintă pentru companii cea mai potrivită soluție de finanțare a investițiilor, precizeaza compania, in comunicat. 

Prezența ofertelor de finanțare ale BCR Leasing în rețeaua BCR și în rețelele partenerilor facilitează accesul clienților la informație și finanțare. 

În privința leasingului operațional, BCR Fleet Management, subsidiara specializată a BCR Leasing IFN, a livrat în primele 6 luni din acest an un număr dublu de vehicule comparativ cu perioada similară a anului trecut ajungând la o flotă totală de peste 3,200 de vehicule. Tot în această perioadă, un număr consistent de vehicule care au ajuns la final de contract au fost reînnoite în proporție de peste 90%. Creșterea netă la nivelul flotei a fost de aproximativ 30%, în linie cu așteptările companiei de la această perioadă. Aproximativ 70% din flota companiei este utilizată în regim de leasing „full service”, în timp ce serviciile de management de flotă privesc 30% din această. Față de anul precedent, numărul de clienți al companiei a crescut cu 58%. Numărul de vehicule comandate până în prezent, care urmează a fi livrate în a două jumătate a anului, cumulat cu livrările din primul semestru, converg către un rezultat care va atinge ținta de business pe care BCR Fleet Management și-a fixat-o la începutul anului. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: