Finanțe Stiri

BEI aprobă încă 5 mld. euro pentru companii și pentru tehnologii medicale

24/04/2020 < 1 min read

BEI aprobă încă 5 mld. euro pentru companii și pentru tehnologii medicale

Reading Time: < 1 minut

Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprovat noi finanțări de 5 miliarde de euro pentru companiile afectate de șocul economic provocat de pandemia de COVID-19, dar și pentru tehnologii medicale.

Finanțarea face parte din măsurile de răspuns luate de BEI în fața crizei și efectelor economice provocate de noul coronavirus și include 3 miliarde de euro dedicate pentru companiile din Italia și Spania, țările cel mai puternic afectate de COVID-19.

Consiliul de Administrație al BEI a decis și să extindă actualele împrumuturi legate de impactul economiei al pandemiei până la nivelul de 5 miliarde de euro, care se adaugă pachetului de răspuns rapid lansat pe 16 martie.

„Investițiile pentru atenuarea impactului economic, social și de sănătate al crizei coronavirusului este acum o prioritatea pentru banca Uniunii Europene, pe care am îmbrățișat-o rapid și impetuos în cooperare cu alte instituții din cadrul UE. Azi continuăm să prioritizăm sprijinul pentru companiile și entitățile lovite cel mai crunt de această criză, mai ales companiile mici și domeniul inovației medicale”, a declarat Werner Hoyer, președintele BEI.

Banca a aprobat o investiție de 75 de milioane de euro în compania germană Curevac, pentru a sprijini cercetarea în domeniul luptei contra noului coronavirus. Sprijinul face parte din eforturile de finanțare a cercetărilor în domeniu prin facilitatea special creată de BEI în acest scop.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă