BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Bilanțul inițiativei #AjutorSpitale

14 mai 2020 2 min

Bilanțul inițiativei #AjutorSpitale

Reading Time: 2 minute

Timp de peste 2 luni, AjutorSpitale a adus laolaltă sute de voluntari, donatori, ONG-uri și susținători. Împreună, toți acești oameni au fost alături de medici și de spitale și au ajutat când și unde a fost mai mare nevoie.

În această perioadă, echipa proiectului a discutat cu peste 1.000 de medici și au aflat ce nevoi au. Au găsit soluții și auadunat resurse din mediul privat și ONG și au contribuit cu:

  • 353.370 de echipamente de protecție (mănuși, măști, combinezoane etc.)
  • 19.648 de produse de igienă precum săpun lichid și solid sau detergent)
  • 88.514 de litri de apă
  • peste 9500 de kg de alimente
  • peste 9000 de porții de mâncare
  • 5200 de teste diagnostic
  • 3400 de litri de dezinfectant
  • sute de produse necesare precum paturi, electrocasnice sau lenjerii de pat
  • peste 300.000 de euro donații în bani către organizațiile partenere, facilitate de AjutorSpitale

„Simțim că misiunea noastră s-a încheiat acum, iar #AjutorSpitale se oprește momentan aici. Rămânem alături de medicii și spitalele din România și le vom oferi sprijinul nostru de fiecare dată când va fi nevoie de noi. Povestea proiectului, lista donatorilor, a voluntarilor și partenerilor este acum pe site https://ajutorspitale.ro/”, spune Dorin Boerescu, CEO Performant.

Echipa #AjutorSpitale mulțumește tuturor celor care i-au ajutat pentru implicare și sprijin. Totodată, echipa proiectului mai spune că au simțit în această perioadă că au reușit mai aproape mediul privat și ONG-urile de medici și de spitale.

„Împreună am reușit să găsim soluții în mod solidar, constructiv și eficient. Am dezvoltat un model de colaborare și de rezolvare a unor probleme din societatea noastră care cred că poate fi un exemplu pentru inițative viitoare.Vă încurajăm și pe voi să rămâneți aproape de medicii și de spitalele din comunitățile unde vă desfășurați activitatea sau cu care sunteți în contact. Apreciem foarte mult toate inițiativele voastre și suntem alături de voi oricând credeți că putem contribui în vreun fel. Sistemul medical din România are nevoie de sprijinul mediului de business pe termen lung”, au mai spus reprezentații proiectului Ajutor Spitale.

AjutorSpitale este un proiect inițiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy), a lui Alexandru Ghiță (Fondator Educativa) și a Ralucăi Negrea (Fondator Makesense). Platforma a conectat medicii și spitalele cu mediul de business și cu cel ONG și a asigurat project managementul pentru donații și gesturi de bine. 

Aflați aici toate detaliile proiectului, într-un interviu cu Dorin Boerescu, realizat la lansarea #AjutorSpitale. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: