Companii Stiri

Bilete de avion rambursabile indiferent de motivul anulării călătoriei

27 sept. 2019 2 min

Bilete de avion rambursabile indiferent de motivul anulării călătoriei

Reading Time: 2 minute

Sute de români pierd anual întreaga valoare a biletelor de avion pentru călătoriile pe care nu le mai pot onora din diverse motive. Orice comanzi de pe net poate fi returnat. De ce nu ar fi la fel și pentru biletele de avion? Astfel, agenția de turism Vola lansează “Vola Rambursabil”, prima asigurare care rambursează 90% din contravaloarea biletului de avion, indiferent de motiv.

Pe parcursul anului 2019, turiștii români au anulat cu 10% mai multe bilete de avion față de 2018. În cazul în care turiștii nu mai pot călători din motive neacoperite de asigurările standard, Vola Rambursabil acoperă orice situație, de la probleme medicale minore, până la evenimente neprevăzute la locul de muncă, situații personale și altele.

În vederea recuperării contravalorii biletului de avion achiziționat prin Vola, pasagerii trebuie să demonstreze situația imprevizibilă care îi împiedică să călătorească cum ar fi să prezinte un email sau orice altă informare. Asigurările obișnuite de călătorii consideră anularea călătoriei drept o situație extremă care necesită să fie demonstrată prin documente oficiale și dovada că pasagerul este în incapacitate fizică de a călători.

Vola sprijină pasagerii cu un produs de asigurare prin care biletul este transformat într-unul rambursabil, turiștii fiind nevoiți să suporte doar 10% din valoarea biletului de avion. Mai mult, Vola Rambursabil este valabil pentru toți pasagerii incluși pe o rezervare, fiind ideal pentru familiile care călătoresc sau pentru persoanele care călătoresc în grup.

Turiștii români anulează lunar sute de zboruri, potrivit datelor departamentului de relații cu clienții Vola. În medie, zborurile sunt anulate cu 7- 10 zile înainte de călătorie, iar clienții pierd prețul întreg plătit pe bilet. Excepție fac biletele care permit reprogramarea datei de călătorie în schimbul unei taxe și doar în anumite condiții. Pentru reprogramare, turiștii plătesc aproximativ 20 euro pentru zborurile domestice, 70 euro pentru zborurile europene și 150 euro pentru zborurile intercontinental iar la aceste taxe se adaugă și diferența până la prețul noului bilet.

Acest aspect poate dubla sau chiar tripla prețul plătit inițial și, de cele multe ori, turiștii ajung să anuleze călătoria.

Foto: © Milkos | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: