Stiri Tech

Bitdefender revolutioneaza securizarea mediilor virtuale

1 iun. 2016 3 min

Bitdefender revolutioneaza securizarea mediilor virtuale

Reading Time: 3 minute

Schimbare de paradigma in abordarea problemelor de securitate cibernetica, din partea Bitdefender, dar si repozitionare a strategiei de business si marketing global prin dezvoltarea hub-ului din Santa Clara, California.

In parteneriat cu gigantul American Citrix, Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection. Inovatia consta in pozitionarea solutiei de securitate in afara sistemului de operare, oferind acestei privilegii sporite fata de cele ale atacatorilor si asigurand o protectie superioara in combaterea campaniilor de spionaj cybernetic si a amenintarilor complexe persistente. “Venim cu o revolutie in securizarea mediilor virtuale si am creat practic o noua piata. Am ridicat stacheta foarte sus si competitorii vor avea nevoie de ceva timp pentru a ne ajunge din urma”, a declarat Florin Talpes, CEO Bitdefender, la o intalnire cu presa.

In modalitatea actuala de protective oferita de tehnologiile din piata, Solutia de securitate functioneaza la nivelul SO, la fel ca un eventual atacator, oferindu-le acestora drepturi egale, astfel ca amenintarile cibernetice complexe reusesc frecvent sa eludeze securitatea oferita de SO si sa execute in acelasi context si cu aceleasi drepturi ca o solutie de securitate.

“Sistemele de securitate nu au fost construite avand ideea de securitate in minte, asa incat codul periculos ruleaza cu acelasi nivel de permisiuni cu solutiile de securitate. Bitdefender a inteles sa priveasca securitatea din afara sistemului de operare, astfel incat atacatorii sa nu mai poata pacali in vreun fel de detectia. Tehnologia HVI este complet noua si inovatoare si este déjà integrate in arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania Americana Citrix. Parteneriatul este o confirmare majora a tehnologiilor dezvoltate de echipa Bitdefender in ultimii patru ani si ne asteptam ca acestea sa produca o schimbare importanta de paradigma in modul de abordare a securitatii in zona enterprise”, a declarat Florin Talpes, CEO Bitdefender, la o intalnire cu presa.

Noua tehnologie este destinata pentru inceput centrelor de date care folosesc Citrix (centre de date private, publice, mixte), dar pe viitor va fi disponibila tuturor echipamentelor mobile, inclusiv smartphone.

Noua tehnologie a fost dezvoltata integral de dezvoltatorii romani de la Bitdefender aflati in centrele din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi. “Experientele cu ingineri din SUA, Canada, India, au fost dezamagitoare pentru noi”, a explicat Rares Stefan, director Business Solutions Unit Bitdefender, prezent la eveniment. Potrivit reprezentantilor companiei, Bitdefender a investit “masiv” in dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o directie strategica ce va permite cresteri constant de doua cifre pentru urmatorii ani. Odata cu lansarea noiii tehnologii de securitate, Florin Talpes se asteapta ca aceasta sa reprezinte pana la 20% din afacerile companiei peste un an.

Bitdefender a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 387 milioane de lei, în creștere cu 54% față de 2014, potrivit datelor companiei. Exporturile au însumat 377,9 milioane de lei, respectiv 97,7% din afacerile Bitdefender.

Hub-ul american

Ca urmare a acestei strategii, Bitdefender accelereaza in acest an dezvoltarea hub-ului enterprise din Santa Clara (California). Conform datelor companiei, piata din SUA reprezinta peste 40% din business-ul Bitdefender, aici fiind in prezent 100 de angajati, dintr-un total de 1.000. Producatorul de securitate a reconfigurat in prima parte a acestui an linia de top management prin recrutarea a doi vicepresedinti in hub-ul din SUA, responsabili de vanzari, marketing si solutii enterprise si promovarea altor sase vicepresedinti in sediul central. Structura complete prevede recrutarea unui vicepresedinte pe zona de Corporate Marketing. “Suntem in urma cu trei ani la marketing, cel putin fata de SUA”,  a precizat Florin Talpes.

Studii recente arata ca patru din cinci companii folosesc in prezent virtualizarea ca solutie de reducere a costurilor si crestere a eficientei departamentelor IT iar securitatea datelor este una dintre principalele preocupari ale managementului.

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: