Stiri Tech

Microsoft nu mai ofera suport tehnic pentru Windows Server 2003

15 iul. 2015 < 1 min

Microsoft nu mai ofera suport tehnic pentru Windows Server 2003

Reading Time: < 1 minut

Incepand cu 14 iulie, Microsoft nu va mai acorda suport tehnic pentru Windows Server 2003. Aceasta data este conforma procedurilor standard de asistenta pe parcursul ciclului de viata al produsului – cinci ani de zile suport de baza si inca cinci ani suport extins.

Microsoft estimeaza ca 25% dintre companiile din Romania, in mare parte IMM-uri, ruleaza inca tehnologia Windows Server 2003 si se expun unor riscuri ridicate de securitate. Compania ofera acestor companii posibilitate a migra de la Windows Server 2003 catre Windows Server 2012 R2, pentru a-si imbunatati infrastructura si performantele aplicatiilor pe care le ruleaza prin cresterea nivelului de siguranta.

Companiile care vor rula Windows Server 2003 dupa 14 iulie 2015 nu vor mai beneficia de actualizari, vor putea fi supuse unor penalitati si tarife tranzactionale mari rezultate din lipsa conformitatii cu diverse standarde si reglementari si nu vor mai beneficia de o protectie adecvata a datelor.

Migrarea catre o solutie actuala dureaza minim o luna, in functie de infrastructura existenta si volumul de date al companiei. Mai multe detalii in acest sens puteti gasi aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: