Good News CSR

Biz Good News: Balul de La Castel 2022 a adunat 140.000 de euro pentru copiii vulnerabili

15 iun. 2022 3 min

Biz Good News: Balul de La Castel 2022 a adunat 140.000 de euro pentru copiii vulnerabili

Reading Time: 3 minute

Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei, organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, a adunat aproximativ 400 de oameni generoși, care au pus umărul la strângerea sumei record de 140.000 de euro, fonduri ce se vor îndrepta către copiii și tinerii din cadrul programelor organizației.

Licitația caritabilă din acest an a reunit o colecție de 24 de obiecte și experiențe inedite, respectiv creații ale unor pictori și sculptori de renume, dar și ale unor artiști la început de drum, bijuterii și ceasuri ce se remarcă prin prețiozitate și unicitate. Totodată, licitația a adus la un loc obiecte vestimentare și articole sportive cu autografe de la nume mari din lumea sportului, precum și experiențe și obiecte unice oferite cu generozitate de partenerii evenimentului.

Suma record din licitație a fost înregistrată pentru sculptura „Going UP” donată de Daniel Rădulescu, sculptorul din Brașov cunoscut ca „Omul de oțel”, care se mândrește cu lucrări ce au ajuns pe patru continente, dar și cu proiecte pe partea de grafică cu diverse companii. Lucrarea sa a fost adjudecată cu suma de 51.000 de lei.

Balul de la castel 2022 2

Un alt record l-a înregistrat „Credit pentru un crin”, tabloul bursierului Mihail Vornicu ce a fost achiziționat cu 45.000 de lei. Parte a programului START – Programul de Burse pentru Educația Tinerilor din Mediul Rural de șase ani, Mihail s-a alăturat licitației din cadrul Balului de La Castel din dorința de a contribui la continuitatea programului prin intermediul căruia și-a continuat studiile.

Sume importante au fost licitate și pentru ceasurile donate de Augustin Watches. Ceasul vechi din lemn a ajuns la 50.000 de lei, acesta distingându-se prin mecanismul solid, de proveniență germană, fiind restaurat de Adrian Rotariu, unul dintre cei mai buni ceasornicari din România, dar și prin emoția specială oferită de pictura în ulei realizată de Augustin alături de copiii din programele Fundației Bethany. Totodată, ceasul de mână al designerului, ce se distinge prin mecanismul elvetian și cadranul realizat din piatră din ardezie, a fost adjudecat pentru 20.000 de lei.

Balul de la castel 2022 3

Suma totală strânsă în beneficiul copiilor și tinerilor pe care îi sprijină Fundația Bethany este de 140.000 de euro, reprezentând un nou record înregistrat în cadrul Balului de La Castel, după ediția din anul 2019, când s-a înregistrat suma de 120.000 de euro.

Pe lângă suma angajată de către invitații prezenți în cadrul licitației caritabile, se adaugă și sponsorizările oferite de partenerii evenimentului care s-au alăturat acestei cauze nobile. Totodată, Arcadia – Spitale și Centre Medicale s-a alăturat ediției cu numărul IX a Balului de La Castel din postura de Partener strategic pentru comunitate, parteneriat prin intermediul căruia va oferi pe termen lung servicii medicale și de recuperare pentru beneficiarii fundației în valoare de 100.000 de euro.

Evenimentul din acest an s-a remarcat și prin tematica specială, REVERDERIA, concept realizat de Agenția de publicitate Încotro și dedicat puterii de a o lua de la capăt, indiferent de obstacole și de opriri, evenimentul fiind organizat după doi ani de pauză, în contextul pandemiei COVID-19.

La ce sunt folosite fondurile adunate la Balul de La Castel 2022

Licitația caritabilă din cadrul Balului de La Castel reprezintă, în primul rând, contextul princare Fundația Bethany mobilizează fonduri pentru a susține programele derulate pentru copiii și tinerii în dificultate – copii și tineri din mediul rural incluși în programele de educație ale organizației, precum și copiii cu probleme neuro-motorii din programele terapeutice.

Prin intermediul evenimentului, Fundaţia Bethany a urmărit sprijinirea programelor ce vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități și proiectele de încurajare a educației de calitate în mediul rural.

Astfel, fondurile strânse se vor îndrepta către programul de recuperare pentru copiii cu dizabilități, locul unde aceștia beneficiază de recuperare gratuită, către programele educaționale de tipul „Școală după Școală”, unde copiii beneficiază săptămânal de sprijin educațional constând în ajutor la teme, masă zilnică și activități educaționale complementare, dar și către Programul START – Program de Burse pentru Educația Tinerilor din Mediul Rural, unde elevi cu potențial provenind din mediul rural beneficiază de sprijin financiar și de activități de dezvoltare profesională și personală care să le potențeze viitorul.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: