fbpx
Companii Finanțe Stiri

Bosch, profit de aproape 3 miliarde euro în 20192 min

04/02/2020 2 min read

Bosch, profit de aproape 3 miliarde euro în 20192 min

Reading Time: 2 minute

În ciuda contextului economic dificil din industria auto în 2019, Grupul Bosch a generat vânzări în valoare de 77,9 miliarde de euro, un nivel echivalent celui din anul anterior. Chiar și așa, luând în considerare diferențele de curs valutar, veniturile au scăzut cu 1,1%, potrivit cifrelor preliminare ale companiei.

Bilanzpressekonferenz Bosch 2019

“O economie slabă și declinul puternic al producției auto și-au pus amprenta și asupra companiei Bosch. Având în vedere provocările actuale, portofoliul diversificat al companiei are un efect stabilizator, care ne ajută atât să ne extindem activitățile curente, cât și să explorăm noi oportunități. În ciuda situației economice dificile, continuăm să investim în domenii importante de creștere”, a declarat Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație, Robert Bosch GmbH.

În plus, pe parcursul acestui an, Bosch plănuiește să investească peste un miliard de euro în mobilitatea alternativă.

“În calitate de lider în inovație, contribuim la tranziția către mobilitatea alternativă și profităm de oportunitățile care ni se arată”, completează Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație, Robert Bosch GmbH.

În anul fiscal 2019, profitul operațional (EBIT) s-a ridicat la aproximativ trei miliarde de euro, ceea ce însemnă o marjă estimată a profitului operațional de puțin sub 4%. Declinul producției auto, în special pe piețele din China și India, a afectat profitul, alături de reducerea cotei de motoare diesel utilizate pentru autoturisme, costurile ridicate de restructurare, îndeosebi în segmentul de mobilitate și creșterea investițiilor directe în proiecte pentru viitor.

Anul acesta, Bosch va investi 500 milioane euro în electromobilitate, inclusiv în celule de combustie, 600 milioane euro în conducerea automatizată și încă 100 milioane de euro în soluții de mobilitate conectată. În plus, începând din 2015, Bosch a investit 600 milioane euro în extinderea activităților sale referitoare la Internetul lucrurilor, printre care noul Campus IoT Bosch din Berlin.

De asemenea, în afara investițiilor obișnuite în perfecționarea forței de muncă, Bosch lansează un nou program de instruire în IA pentru aproape 20.000 de angajați. Programul cuprinde formate de instruire la trei niveluri diferite, pentru manageri, ingineri și dezvoltatori IA, incluzând orientări privind utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale.

La 31 decembrie 2019, Grupul Bosch avea aproximativ 403.000 de angajați la nivel mondial. Personalul a fost redus cu 1,7% (6.800 de angajați), ca urmare a schimbărilor majore care au avut loc în China și Germania.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *