Finanțe Stiri

Peste 15.000 de români au trimis bani prin TransferGo

1 nov. 2016 3 min

Peste 15.000 de români au trimis bani prin TransferGo

Reading Time: 3 minute

În ultimul an, peste 15.000 de români au trimis bani prin TransferGo, mulți dintre aceștia fiind migranți care lucrează în străinătate, care au reușit să economisească astfel până la 90% din costurile lor de transfer.

“Oferim un serviciu esențial emigranților care muncesc din greu în țări străine și care au nevoie să trimită bani acasă ieftin, în timp real și în condiții de siguranță. Unii dintre ei fac transferuri săptămânale, prin urmare au nevoie de soluții eficiente. TransferGo își dedică eforturile pentru a-i ajuta pe aceștia să-și sprijine familiile, deoarece compania a fost fondată chiar de către o echipă de migranți. Suntem bucuroși să putem susține muncitorii de peste hotare pentru că știm că ei au nevoie de ajutor cel mai mult”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO & Co-fondator TransferGo, într-un comunicat de presă.

Sistemul de transfer al banilor local in – local out a transformat TransferGo dintr-un start-up într-o afacere cu tranzacții între 44 de țări, în valoare de peste 280 de milioane de euro în cei patru ani de la înființare, România fiind una dintre principalele piețe de dezvoltare ale companiei.

3 milioane de români în afara granițelor

Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, peste trei milioane de români au ales să se mute și să lucreze în străinătate, România devenind a patra țară din UE, după numărul de emigranți. Cei mai mulți dintre aceștia ajung să lucreze în străinătate pentru a oferi sprijin financiar familiei rămase în țară. Pentru ei, TransferGo a lansat un nou serviciu care permite transferul rapid de bani online, în numai 30 de minute, cu până la 90% mai ieftin față de bănci sau casierii, arată compania, în comunicat.

Compania oferă servicii de transfer rapid de bani online la costuri mai mici decât băncile și sumă garantată la destinație, fără vreun cost ascuns. În timp ce băncile percep o taxă medie de transfer de 10 ₤, TransferGo are o taxă fixă de transfer de de 0,99 ₤ pentru bani livrați în următoarea zi lucrătoare, 1,99 ₤ pentru bani livrați în aceeași zi sau 4,99 £ pentru bani livrați în doar 30 de minute. De asemenea, destinatarul primește suma care a fost rezervată de către expeditor, indiferent de fluctuațiile valutare, iar cursul valutar practicat de către TransferGo este unul extrem de avantajos comparativ cu cel al băncilor. Informații referitoare la alte valute pot fi găsite pe www.transfergo.com/ro

Sistemul inovator TransferGo este simplu, dar foarte eficient, prin transfer local in – local out, ceea ce înseamnă că nu este nevoie ca banii să părăsească țara. Concret, expeditorul face o tranzacție locală în contul bancar TransferGo din aceeași țară, iar compania plătește local în contul bancar al țării de destinație. În acest fel tranzacțiile sunt cu până la 90% mai ieftine și banii ajung la destinație în câteva minute.

Comunitățile de români din străinătate sunt unele dintre cele mai mari din Europa, iar Marea Britanie nu este o excepție. Cei mai mulți dintre românii care au decis să lucreze în Marea Britanie au făcut-o din considerente financiare. “Migranții români au nevoie acum, mai mult ca oricând, de o reasigurare că viitorul lor în Marea Britanie este unul stabil. TransferGo înțelege această nevoie și face eforturi pentru a oferi sprijin românilor care lucrează în Marea Britanie. Cu TransferGo, migranții pot economisi cu până la 90% din costurile lor de transfer de bani, fiind astfel în măsură să ofere acești bani familiilor lor. Sprijinul nostru pentru comunitatea românească din Marea Britanie se extinde și printr-un blog dedicat (http://blog.transfergo.com/ro), o platformă educațională pentru românii care trăiesc în Marea Britanie. Scopul nostru este de a le oferi acestora informații utile care i-ar putea ajuta în viața de zi cu zi aici”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager pentru România la TransferGo.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: