Stiri

Brandul italian Moncler, investiție de 10 milioane de euro la Bacău

28 sept. 2023 2 min

Brandul italian Moncler, investiție de 10 milioane de euro la Bacău

Reading Time: 2 minute

Moncler Industries Yield își consolidează prezența în România și anunță finalizarea extinderii fabricii pe care o operează în Bacău. Astăzi, compania a inaugurat o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro, în construcția clădirilor.

Moncler continuă să investească în capacitatea sa de producție directă, asigurând, totodată, noi oportunități de angajare la nivel local – atât pentru absolvenți, cât și pentru profiluri profesionale cu experiență – și oferind un spațiu educațional avansat destinat copiilor angajaților.

Noul spațiu de producție se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, repartizați pe două nivele, și marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 de metri pătrați și care a fost deschisă în urmă cu aproximativ opt ani. Parterul, care se întinde pe aproximativ 4.000 de metri pătrați, este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație, printre care un rol important îl ocupă o nouă tehnică de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deșeurilor și optimizarea continuă a proceselor de producție.

Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri, precum și un centru de cercetare și dezvoltare de top a cărui misiune este de a dezvolta tehnici inovatoare și caracteristici avansate pentru articole de îmbrăcăminte de înaltă performanță, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. De asemenea, departamentul asigură training-uri dedicate furnizorilor cu scopul de a împărtăși know-how și de a crește calitatea producției. Această nouă investiție va spori expertiza profesională specifică necesară în producția și dezvoltarea îmbrăcămintei tehnice, care plasează Moncler în fruntea industriei.

Gradinita Moncler Industries Yield 3

Noul spațiu de producție este proiectat și construit în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește eficiența energetică și diminuarea impactului asupra mediului, aflându-se în prezent în proces de obținere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile. Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esențial nu numai în ceea ce privește eficiența energetică, ci și pentru confortul angajaților în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, țesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădinița companiei.

Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how și precizie, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler.

În noua unitate, lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, capacitatea Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajați.

Array

Articole pe aceeași temă: