Tech Stiri

BrightSites, stâlpi de iluminat pentru orașe inteligente

20 iun. 2019 2 min

BrightSites, stâlpi de iluminat pentru orașe inteligente

Reading Time: 2 minute

Signify (anterior Philips) a lansat oficial pe piață stâlpii de iluminat BrightSites, un produs care oferă o gamă largă de aplicații IoT, conectivitate permanentă, camere și senzori de mediu – precum și iluminat gestionat cu LED-uri, menținând în același timp aspectul estetic al mediului urban.

BrightSites subliniază evidențiază evoluția iluminatului stradal de la stadiul unei utilități municipale, problematică din punct de vedere al costurilor, la un punct de date dinamic cu potențial de generare de venituri, un hub de conectivitate wireless și un instrument de monitorizare a mediului. Această capacitate de a furniza noi servicii, cum ar fi telecomunicațiile și chiar publicitatea, poate genera venituri pentru municipalități.

Musa Unmehopa, Director General BrightSites, Signify:

„Am îmbunătățit semnificativ capacitățile de conectivitate ale stâlpului inteligent, incluzând senzori digitali și semnal WiFi mai puternic, pentru conexiune locală. Antenele integrate ascunse oferă servicii de 4G și 5G de la mai mulți furnizori. Acest lucru mizează pe promisiunea orașului inteligent al viitorului – transformând iluminatul stradal obişnuit într-o platformă pentru furnizarea de servicii inteligente pentru oraș. O nouă gamă cu modele de design elegante le permite acestor stâlpi să se potrivească oricărei estetici urbane.”

Caracteristicile stâlpilor inteligenți BrightSites  includ: senzori, pentru a oferi o monitorizare actualizată a mediului, cum ar fi calitatea aerului, detectarea zgomotului și a incidentelor și care colectează date pentru a sprijini deciziile ce pot îmbunătăți traiul general în zonele urbane; Camere video care pot observa condițiile rutiere contribuind la îmbunătățirea fluxurilor de trafic, pentru a ghida deciziile de mentenanţă și delegarea echipajelor de urgență; Microfoane inteligente echipate pentru recunoaștere avansată, care poate fi declanșată de zgomote asociate cu comportamente antisociale, cum ar fi strigătele, alarmele auto, spargerea sticlei sau chiar împușcăturile; Ecrane de afișare care pot oferi mesagerie de urgență importante și pot genera venituri suplimentare dacă sunt folosite ca panouri publicitare targetate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: