BizRemote by certSIGN Stiri

BRIO oferă teste online, gratuite, la limba română și matematică

24 mart. 2020 < 1 min

BRIO oferă teste online, gratuite, la limba română și matematică

Reading Time: < 1 minut

Platforma digitală de educație, BRIO.ro, vine în ajutorul profesorilor și al părinților cu #SchoolMustGoOn, un program de examinare, testare și evaluare gratuită a elevilor, menit să sprijine în această perioadă dificilă sistemul educațional din România.

Testele sunt pentru limba română și matematică, vizează întregul ciclu școlar : de la clasa I – clasa a XII-a și au avizul Ministerului Educației Naționale. Acestea sunt create pe un fundament verificat științific, special destinate cerințelor programei școlare din România, conceptualizate de echipe de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie, conduși de Dragos Iliescu, Chief Scientist și fondator BRIO, doctor în psihologie și profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Accesul la platfromă este gratuit, pe întrega durată în care școlile vor fi închise, iar cei care doresc să beneficieze de el trebuie să își facă un cont simplu de utilizator pe BRIO.ro și să trasmită, ulterior, la adresa office@brio.ro următoarele informații:

  • adresa cu care s-a înregistrat pe site;
  • dacă este elev/părinte sau profesor/director de școală;
  • numărul de testări dorite;
  • un număr de telefon (opțional) pentru facilitarea comunicării.

În urma testării, platforma oferă un scor personalizat, asociat rezultatului examinării, ce reprezintă nu doar nivelul de cunoștințe, ci și nivelul la care elevul se situează în raport cu programa școlară și noțiunile pe care ar trebui să le stăpânească într-un anume an școlar. Scorul obținut poate fi, așadar, un indicator dinamic al evoluției și performanței școlare la matematică sau limba și literatura română, dacă elevul se evaluează în mod constant, pe măsură ce își îmbunătățeste bagajul de cunoștințe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: