Companii

Bucurestiul nostru

9 oct. 2014 2 min

Bucurestiul nostru

Reading Time: 2 minute

In perioada 3 octombrie 2014 – 15 ianuarie 2015 este organizat un concurs de idei ce urmareste sa descopere viziuni creative pentru capitala Romaniei, “Create Your Bucharest” .

Competitia se adreseaza artistilor, designerilor si arhitectilor, inclusiv celor organizati in echipe, precum si studentilor din domeniul artei, designului si arhitecturii. Sunt invitati sa participe cetatenii romani, romanii care locuiesc peste hotare, precum si studentii si profesionistii straini din sfera creatiei care locuiesc in Romania. Se pot depune proiecte din domeniul artelor vizuale (pictura, desen, gravura, medii mixte, sculptura, obiect, fotografie, video, film, media), designului (planuri, prototipuri, noi tehnologii) si arhitecturii (planuri, modele, fotografie, video, film, noi tehnologii).

Scopul acestei competitii deschise este acela de a identifica noi modele de perceptie sociala si culturala in randurile comunitatilor romanesti si internationale si de a face acest potential accesibil publicului in contextul Bucurestiului.

Organizarea competitiei este posibila cu sprijinul financiar oferit de OMV si OMV Petrom.

Rezultatele competitiei Create Your Bucharest vor fi prezentate in cadrul expozitiei MAK Mapping Bucharest: Art, Memory, and Revolution 1916–2016, unul dintre principalele proiecte ale VIENNA BIENNALE 2015: IDEAS FOR CHANGE (12 iunie – 4 octombrie 2015), initiat de Christoph Thun-Hohenstein, Directorul MAK.

Din juriul competitiei fac parte: Peter Weibel (presedintele juriului si director al ZKM), Barbara Baum (OMV ART PROJECTS, Viena), Andreiana Mihail (art consultant, Bucuresti), Alice Rawsthorn (design critic, International New York Times, Londra) si Christoph Thun-Hohenstein (Director, MAK, Viena).

Juriul va evalua lucrarile depuse in cadrul unei intalniri care va avea loc la Bucuresti, luand in considerare criterii ca relatia acestora cu practica artistica a candidatului, inovatia, relevanta artistica si sociala, sustenabilitatea si fezabilitatea.

Castigatorul locului intai va fi desemnat in luna martie 2015 si va primi un premiu in bani in valoare de 10.000 €. De asemenea, se vor acorda noua premii speciale in valoare de 3.000 € fiecare.

Inscrierile in concurs se pot face numai online.

Mai multe informatii despre competitie si documentele necesare pentru inscriere sunt disponibile pe website-ul createyourbucharest.org, realizat de buero bauer.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: