Companii Lifestyle Stiri

CrameRomania.ro lansează Harta viticolă a României

24/08/2017 2 min read

CrameRomania.ro lansează Harta viticolă a României

Reading Time: 2 minute

CrameRomania.ro lansează Harta viticolă a României, un instrument util pentru toți cei care doresc să descopere România ca destinație viticolă.

Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, dar și de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu funcționează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.

Accentul este pus pe cramele despre care știm că fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant.

“Lansăm o nouă hartă viticolă din dorința de a promova România ca destinație viticolă și de a susține cramele locale. Avem un potențial uriaș care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro și ReVino.ro, prin tururile la crame și evenimentele pe care le organizăm contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.

Harta conține și un mic ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiștii vor avea ocazia să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.

Mic ghid cu soiurile locale

Harta are un tiraj inițial de 1500 de exemplare și este disponibilă în română și engleză, în format A3 deschisă și A6 închisă. Aceasta va putea fi achiziționată online sau de la crame, dar și din wine baruri sau magazinele specializate începând cu 25 august, urmând să anunțăm pe site-uri locațiile în care va fi disponibilă. Preț recomandat: 14 lei.

CrameRomania.ro este singura bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul non profit, creat și dezvoltat de pasionați ai vinului, are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol și creșterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile, cramele și podgoriile din România.

Revino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le oferă vizitatorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă